Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erin (Nicole Kidman) kdysi pracovala s kolegou Chrisem jako policistka v utajení a jejich snaha odhalit plány losangeleského gangu skončila tragédií. Když se o mnoho let později v jejím životě znovu objeví hlavní boss, musí se vydat na cestu a bojovat s démony, kteří jí zničili život. Dokáže se od nich definitivně osvobodit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Destroyer" akosi nedosahuje méty, aké by chcel reálne dosahovať. A nebyť Nicole Kidman, tak by to išlo podľa mňa oveľa hlbšie. Pretože v jadre tento príbeh toho moc neponúka a viac-menej je to nuda od začiatku až do konca. Málokedy sa niečo deje, dej je veľmi komplikovaný a ťažko sa nám v ňom orientuje. Ja som to zvládol, no s tým množstvom flashbackov a odbočiek som prekvapený, že som pochopil čo sa asi dialo. Určite by som sa k tomu nevrátil, lebo filmu chýba nejaký náboj alebo akcia, ktorá by ho vedela posunúť dopredu. Viem, že je to dráma, no riešia sa tu problémy, ktoré ma netrápia a najmä tu Erin rieši aj vzťah so svojou dcérou. A popravde sa toho moc nedozvieme. Menej než je treba na to, aby vôbec tá dejová línia fungovala. Keď to pomaly začneme rozuzľovať tak sa záujem trošku dostaví, no v jadre to nemá moc čo ponúknuť. Make up na Nicole je skvelý, ona dáva skvelý výkon a záver filmu je dobre spracovaný. Ale ak je to všetko, čo by som dokázal na filme pochváliť, tak tam toho moc nie je. Nemôžem povedať, že je niečo, čo by ma na ňom vyslovene iritovalo a všetko je v podstate viac v okey rovine (s výnimkou toho, že je to fakt nuda), ale to nie je pozitívna stránka filmu. To je skôr moja predstava o tom, že to nie je vyslovene negatívne. Hodnotenie: C ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Extrémně nudná kriminálka, s extrémně ošklivou Nicole Kidman, která nápadně připomíná chodící zombie. Chápu, že zadání asi znělo vypadat jak po 15 letech intenzivního chlastání, ale co je moc, to je moc. Z této vizáže se budu opravdu hodně dlouho vzpamatovávat. Samotný film má však jeden velký problém, a sice že od začátku je to jen jedna velká nuda. Děj má slabý tah na bránu, pomalý spád, minimum zvratů či překvapení. Akčních scén je zde také poskrovnu. I když Nicole Kidman hraje perfektně, přesto díky prázdnému příběhu vychází její snaha trochu vniveč. V některých momentech se sice povede nějaká ta thrillerová atmosféra nebo silné emoce, nicméně jako celek Ničitelka prostě neobstojí. 3/10. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ambice hlavních aktérů, tedy režisérky, scénáristů a především Nicole Kidman, nebyly právě malé, ale obávám se, že divák si z filmu odnese jen vzpomínku na strhanou tvář herečky, která byla vždy považována za sexy symbol Hollywoodu a nemá nejmenší problém svůj vzhled vylepšovat zákroky plastických chirurgů. Tady se v zájmu role změnila v lidskou trosku trvale naloženou v lihu a zásobovanou nejspíš i nějakým tím amfetaminem. Ničitelka nepředstavuje dobrý snímek, jelikož Karyn Kusama je jen velmi průměrná režisérka, která příběh potápí směřováním k vztahovému sentimentu a snahou o psychologický ponor do nitra postav, na který nestačí síly ani jí a konec konců ani scénáristům. Poslední hřebík do rakve svého projektu zatloukla neochotou stříhat. Ten film měl být minimálně, zdůrazňuji minimálně, o 20 minut kratší. Celkový dojem: 55 %. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejvyšší smysl celé téhle krimišarády spočívá v tom, že nám v něm filmoví tvůrci ukážou, jak parádně dokážou namaskovat Kidmanku. A opravdu, většina diváků by ji asi vůbec nepoznala. I sama Kidmanka hraje dobře, sípe, mžourá krhavýma očičkama, osvojila si podivnou nahrbenou chůzi komparsistů z Walking Dead, prostě válí. A kdyby byla černá, možná by za tuhle roli mohla i dostat Oscara. Ale ani věrohodně ztrhaná a vyžilá Kidmanka celej film neutáhne, když nemá co hrát. Pí rejžová se zjevně snažila dát krimižánru jakýsi (nevímjaký) přesah, snad psychologický, snad artový, ale výsledkem je dvouhodinová nuda, i když se film od prvních záběrů zarytě snaží o temnou a syrovou atmošku. Scénář slabý, zápletka ubohá, záporák v paruce směšná figura, dcera Kidmanky zbytečná a otravná figura... Jde o typickou ukázku typického nešvaru typického "ženského" filmu, že divák je v kriminálce pruzený třeba sáhodlouhými vztahovými dialogy mezi matkou a dcerou, namísto nějaké té akce a napětí, které by od tohohle žánru logicky očekával. A nekonečný závěr a la Tree Of Life je už koncentrovaný vopruz a působí nejvíc ze všeho parodicky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Destroyer se sice může pochlubit skvělým hereckým výkonem Nicole Kidman, nicméně ten zbytek zas tak velká sláva bohužel není. Snímek je totiž až neuvěřitelně šablonovitý, má velmi chabý scénář, který je navíc naroubován na neúměrně dlouhé stopáži. Ve finále tedy dostanete velmi průměrný, místy až podprůměrný počin, který ani výborný ústřední herecký výkon vážně nezachrání. Škoda. „I didn't want you to be like me. I'm mad, I'm still fucking mad, it's burned a circuit in my brain.“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Nicole Kidman sa priznala, že počas natáčania bola hrozne prechladnutá, dokonca povedala, že pri natáčaní posledných scén nevládala stáť na nohách. (Astonko)

Reklama

Reklama