Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (268)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Fajn myšlenka, na hovno provedení. Nudné a nezajímavé postavy (herci), nikdo neukázal kozy, zas hovna s démonem, napětí prakticky nulový a celkovým uchopením to šilhalo po Final destination. Jako stupidní Béčko pro stupidní diváky kterým stačí míň než nic to asi ale funguje. Finále je stupidní úplně. Jediný, co snad funguje, je kamera a jedna cool scéna na začátku. Jinak generická kokotina, kterých je tisíc a jedna. Ale buď to baví nebo nebaví. Nebaví. 2* a.k.a 25% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Hoci je Vadí nevadí iba obmenenou variáciou Nezvratného osudu, napokon ma bavilo viac, než som očakával. Priebeh hry a úlohy, ktoré v rámci nej zúčastnení dostávali by som si dokázal predstaviť vygradované do omnoho extrémnejšej podoby, než umožňoval rating PG-13, ale tak budiž, ide predsa o kinofilm s jasne určenou cieľovou vekovou skupinou publika. Pretiahnuté ksichty však aj napriek tomu mali istý hororový potenciál a počas jednej či dvoch scén ma aj trochu zamrazilo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ale jako jo...není to možná nejchytřejší a do hororu to má vlastně celkem daleko,ale jinak není Truth or Dare filmem,který by mě naštval,popřípadě jsem měl tendenci ho po půl hodině vypnout.Všechno tu běží tak nějak dle očekávání (lekačky,vymírání jedotlivých postav) a to se snad ani nedá u podobného filmu vytknout,přotože přesně podle téhle šablony a z tohoto důvodu byl stvořen.Konec navíc trochu překvapil a to jsem fakt nečekal...60% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vlastně docela fajn rozehraná "hororová" variace na většinou dětskou a pubertální hru, která není originální, ale poměrně funguje. Jeff Wadlow sice nedokáže navodit hutnou atmosféru, to ale kompenzuje poměrně svižným tempem a relativně sympatickými postavami. S postupující stopáží se ale začínají kupit těžké nelogičnosti a vždy to vypadá, že v daném městečku / ulici žijí jen hrdinové filmu, protože se nikdo nad jejich chováním nepozastavuje. Navíc je scénář nutí řešit v nastalé situaci absolutně nesmyslná dilemata (uprostřed umírání kamarádů se řeší, kdo s kým bude mít sex a co to všechno znamená a kdo koho vlastně miluje) a staví je do situací, které jsou především dost bizarní. Vše pak korunuje samotný závěr, který smysl nedává vůbec a strašně rád by byl šokující, k tomu mu ale chybí více napětí a mnohem lépe vymyšlená pointa a méně hloupé chování všech. Snímku také dost škodí, že není v drsnějším ratingu, protože někdy nápadité způsoby smrti (propíchnutí hlavy tužkou) tak nepůsobí tak efektivně, jak asi bylo zamýšleno. Potěšující naopak je, že celý herecký ansámbl tvořený neznámými tvářemi je minimálně dobrý a nikdo extrémně nepřehrává a není ani moc otravný. Truth or Dare ve výsledku vlastně není úplně špatné a na zdejší databázi je možná trochu podhodnoceno, rozhodně ale nikterak výrazně a asi bohužel definuje současnou podobu spotřebního hororu, který je spíše thrillerem a snaží se zaujmout teenagery a mladší diváky a na ty ostatní moc nemyslí. 60 % ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jako by se nás producenti ptali: Cílovku jsme si vybrali diváky končící na -náct. Vadí, nevadí? Pokud vám to vadí a řadíte se mezi -cetníky, tak si film neužijete. Uvidíte pouze další paralelu na Nezvratný osud s pár prvoplánovitýma lekačkama a tradiční smetánkou amerických teenagerů, který vymíraj dle očekávání diváka. Nebo na jejich hru přistoupíte a užijete si "oddechovej" thriller, kterej neurazí. Pak si třeba všimnete pár trefnejch vtípků, že se v rámci žánru postavy chovaj celkem racionálně a že některý úsměvy jsou pěkně děsivý. A bonus? Krásná parodie sociálních sítí a internetu. Že si na googlu už najdete něčí adresu, na fejsu s kym se kamarádí, policajti vám předhodí obsah messengeru a konec to zabije totálně. Když se dneska ve filmech satira na tenhle problém objeví, má u mě bod, a horor dvojnásob. Blumhouse rozhodně umí víc, ale na to, že z Truth or Dare je cítit jen snaha o kasovní jednohubku pro mladistvý skupinky, tak se člověk pobaví. 60 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)
  • Natáčelo se od 7. června do 12. července 2017 v Mexiku a Kalifornii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama