Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (269)

castor 

všechny recenze uživatele

Prostá hra + prostý děj = naštvaný divák. Kdyby se hlavní hrdinka raději věnovala charitě a nikdy nevyrazila s přáteli na jarní prázdniny do Mexika, bylo by všem lépe. Partu napadne největší kravina, tudíž vyrazí s neznámým hošanem do polorozpadlého opuštěného kláštera a zahrají si pitomou pubertální hru. Po návratu domů je cosi najde a nechce je z prokleté hry pustit. Kdo odmítne hrát, zemře. Ovšem likvidace postav je tak mdlá, že i Nezvratný osud 13 by to svedl lépe. Zdeformované obličeje postav naznačující přítomnost zla brzy začnou otravovat, tvůrci (hned čtyři scénáristé) prakticky nic kloudného nevymysleli, atmosféra nestrhne, lekačky jsou mizerně natočené. Ve výsledku tak zbývá jen zoufalý pohled na hodinky a lítostivý úšklebek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak místo démonického, případně satanistického hororu vznikne blábol. Přitom se nabízely dvě cesty - temná atmosferická o boji s neznámým zlem, či slasher - vybíjená, kdy mohl divák ocenit zajímavá setkání se smrtí tak, jak to dokázala třeba série Nezvratný osud. Pro mne asi nejlepší scéna, v celém tom utrpení, byla ta na střeše. Jen třeba Italové by rozhodně onen báječně hrotitý plot dokázali využít... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $41,254,705 Tržby Celosvetovo $95,174,183 Tržby za predaj Blu-ray v USA $640,473Tržby za predaj DVD v USA $1,028,295║ Pravda alebo úloha? Oplatí sa točiť takéto démonické horory? Pravda neoplatí. Rádoby horor ako na páse od Bluma, ktorému občas niečo vyjde a občas toho dosť zbytočne odkvacne do prázdna. Niekedy je menej viac. /40%/ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jasně, žádná bomba pecka horor to není, ale v rámci možností, a s tím, s čím do toho jdete, je to přijatelný. Obyčejná žánrovka typu Pravda nebo Úkol. Otázky i úkoly se začnou stupňovat a vyhrocovat. Klidně tomu mohli ještě trochu naložit. Atmosféra u těchhle levnejch hororů rozhodně nemůže fungovat, ani ty postavy nejsou zrovna špičkový, ale co potěší, jsou ty nechutný creepy úšklebky. Tipuju, že na to hodně rychle zapomenu, ale konec dost překvapil a holky maj na nějakou chvilku klid :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Filmů na tohle téma jsou mraky. Tudíž jsem od snímku moc nečekal. Prvním problémem byla parta přátel, která si absolutně nezískala moje sympatie. Což je ale problémem většiny filmů. Tím pádem upadá napětí z toho kdo to přežije, protože je vám to tak nějak fu(c)k. Spíš mě zajímalo co z toho vyleze než kdo to přežije. Film má samozdřejmě i spoustu dalších chyb, ale i přesto se na to dalo koukat. Ti " vytlemenci " si mě celkem získali a snímek mě neurazil. Na jedno podívání ok. Opětovné shlédnutí ale spíše vylučuji. Ještě nelze nezmínit a nepochválit mikroštěk mého oblíbeného herce Andrew(a) Howard(a), který zde ani mezi herci hrajícími ve filmu není uveden(už je ). A. Howard si tady střihl roličku bezdomovce. S tím úsměvem vypadal přímo ďábelsky. A já jsem tak rád, že jsem ho byť jen na pár sekund zase mohl v nějakém filmu vidět. Za mě si tenhle kousek vysloužil slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)
  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)

Reklama

Reklama