Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Divný postavy dělají divný věci, divně se chovají a divně mluví a já jako divák pořád čekám na nějaký vysvětlení, proč jsou tam všichni tak strašně divný. Já jsem se na tuhle divnou vlnu asi nedokázal tak úplně naladit. Ale musim uznat, že herci jsou výborný a ty divný postavy zahráli všichni uvěřitelně. Má to i nějakou atmosféru a sem tam nějakej silnější okamžik, jenže za celý 2 hodiny se tam nic moc zajímavýho vlastně nestane. A všichni ty divnolidi jsou na konci úplně stejný divnolidi jako na začátku. Teda až na jednu postavu, která umře poněkud bizarním způsobem. 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte katastrofický film o tom, jak se jedna rodina sjednotila kvůli přírodní katastrofě, nedočkáte se ho. Nebo možná ano, jen tu příroda dostává mnohem menší prostor, než je obvyklé. Místo záběrů vybuchujících sopek, děsivých povodní a padajících budov Ang Lee vsadil na postavy a mě napadá, že je to jen dobře. Tedy bylo by to dobře, kdyby to ve mně zanechalo nějakou stopu, ale já mám všeobecně u filmů Anga Leeho jeden problém; jeho filmy, jakkoliv se zaměřují hlavně na charaktery a emoce, se mnou naprosto nepohnou. Sleduju krásný obraz doprovázený podmanicou hudbou, běhají tam výborní herci a... sotva to skončí, vím, že po měsíci si ani nevzpomenu, že jsem ten film viděla. Ledová bouře u mě dopadá o něco líp než Zkrocená hora, to ale nic nemění na faktu, že znovu si ji nejspíš nepustím. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

..keď je Vám pri filme ľadovo zima, keď máte pocit, že nikto nikoho nechápe, nikto nikoho nemá rád..až nakoniec úplne z(a)mrznete a je Vám tak ťažko, že až. Jeden z najsmutnejších filmov aké som kedy videl, úplne zásadný Ang Lee a herecká zostava, ktorá proste nemá obdoby. Fenomenálna záležitosť !!!!! ()

seale 

všechny recenze uživatele

Aha, Ang Lee. Tato informace mi unikla, nedívala jsem se předem na čsfd a koukala jsem tedy na film bez znalosti jakékoliv souvislosti. Hned po skončení jsem měla jasný pocit - kvalitní rodinné drama, které je tvořené spoustou zajímavých momentů a krásných detailů. Když jsem se podívala na čsfd a uviděla, kdo snímek režíroval, zapadlo to do sebe, protože Ang Leeho považuji za velmi talentovaného tvůrce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o sexe a sexuálnom poznávaní a pritom to nie je ani komédia a ani nie je zbytočne vulgárny. Naopak, prekvapil ma svojou citlivosťou, dramatickosťou, zameraním sa na vzťahy. Film, z ktorého dýcha život samotný, prirodzený, bez príkras. Inteligentné spracovanie intimity, kde sa dospelí a deti správajú v podstate rovnako. Veľmi otvorený a úprimný snímok. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)
  • Tento film byl úplně premiérou pro Katie Holmes. Na tento film ji poslal manažer talentů Al Onorato. (ČSFD)
  • Aj keď sa udalosti vo filme odohrávajú v novembri, natáčanie sa začalo v skutočnosti neskoro na jar. Svedčí o tom dostatok zelene na záberoch z exteriéru. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama