Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který stojí na neskutečně stabilních základech hereckých představitelů, kdy ani jeden herec není špatně vybraný a všichni odehrávají to, co je pro danou scénu potřeba. Především překvapí mladí herci, kteří odvádějí skutečně skvělou práci. Kevin Kline měl také dostávat více prostoru u dobrých filmů. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

príjemné bolo vidieť kevina kline bez fúzov a v inej ako komediálnej polohe, ktorých má na konte pomerne dosť . . . toto decentné, striedme a vážne herectvo mu sadlo, bol to úplne iný človek - ale ang lee (ktorý vyštudoval divadelnú réžiu) si na precízne vedenie hercov potrpí - preto celé obsadenie (paničkovské allen s weaverovou či plejáda vtedy mladých a začínajúcich a dnes zabehnutých a slávnych hviezd maguire, holmes, wood) je výborné, záver typicky angleeeovský, soundtrack je fajn, celé je to pekne komorné, tak ukryto mrazivé a nenápadne naliehavé . . . a christina ricci, uuuu bože! ()

Reklama

seale 

všechny recenze uživatele

Aha, Ang Lee. Tato informace mi unikla, nedívala jsem se předem na čsfd a koukala jsem tedy na film bez znalosti jakékoliv souvislosti. Hned po skončení jsem měla jasný pocit - kvalitní rodinné drama, které je tvořené spoustou zajímavých momentů a krásných detailů. Když jsem se podívala na čsfd a uviděla, kdo snímek režíroval, zapadlo to do sebe, protože Ang Leeho považuji za velmi talentovaného tvůrce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nezávislý scenár v prevedení brilantnej réžie Anga Leeho s úžasne podmanivým hudobným motívom. Rodinná dráma, ktorá na malej ploche a s časovo minimálnym priestorom zachytáva osudy až ôsmych členov dvoch rodín s perfektne napísanými charaktermi postáv. Bravúrnosť však spočíva aj v jednoduchom predstavovaní hlavných postáv, kde na každú z nich stačí párminútová scéna a divák si dokáže behom pár slov, giest a záberov kamery utvoriť na ne vlastný dojem. A o tak jednoducho krásnom závere ani nehovorím. No a z hercov podstatne vyčnievala Sigourney. 85%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Divný postavy dělají divný věci, divně se chovají a divně mluví a já jako divák pořád čekám na nějaký vysvětlení, proč jsou tam všichni tak strašně divný. Já jsem se na tuhle divnou vlnu asi nedokázal tak úplně naladit. Ale musim uznat, že herci jsou výborný a ty divný postavy zahráli všichni uvěřitelně. Má to i nějakou atmosféru a sem tam nějakej silnější okamžik, jenže za celý 2 hodiny se tam nic moc zajímavýho vlastně nestane. A všichni ty divnolidi jsou na konci úplně stejný divnolidi jako na začátku. Teda až na jednu postavu, která umře poněkud bizarním způsobem. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Film vyhrál cenu za nejlepší scénář na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • Aj keď sa udalosti vo filme odohrávajú v novembri, natáčanie sa začalo v skutočnosti neskoro na jar. Svedčí o tom dostatok zelene na záberoch z exteriéru. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama