Reklama

Reklama

Puzzle

  • USA Puzzle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Puzzle skýtá detailní portrét čtyřicátnice Agnes, která se nikdy nedostala daleko od domova, rodiny či úzce spjaté komunity přistěhovalců, v níž byla vychována svým ovdovělým otcem. To se začne nenápadně, ale dramaticky měnit poté, co Agnes dostane k narozeninám puzzle. Zažije opojné vzrušení nejen z toho, že dělá něco, co ji baví, ale taktéž z toho, že je v tom opravdu dobrá. Po letech, kdy se věnovala výhradně potřebám svého manžela Louieho a synů Ziggyho a Gabea, Agnes konečně našla to, co by chtěla dělat. Když vystoupí z bubliny svého domova, aby se mohla věnovat novému koníčku, seznámí se s Robertem, bohatým a samotářským vynálezcem, který okamžitě odhalí její talent a přijme ji za svou partnerku na nadcházejícím světovém turnaji ve skládání puzzle. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Tento nenápadný film se lehce přehlédne mezi spousty pestrými a přesto stojí za pozornost, i když ani místní hodnocení k ní nenabádá. Příběh úplně prostý, ale režisér se scénaristy mu dokázali dodat šťávu a tak vznikl odpočinkový film o rodinných vztazích, který však nutí k přemýšlení o vlastním sebevědomí a snech. Rozhodně je u americké produkce zajímavý i tím, že tu jsou všechny postavy nejednoznačné, takže každá má jak své dobré a špatné stránky a záleží jak je umí využít. Nevím do jaké míry převzal děj z argentinského originálu, který jsem neviděl a myslím ani nikdy neuvidím, ale je zbytečné po tom pátrat. Takto mě bavil a můžu doporučit dále, ať tu úplně nezapadne. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemný film. Kelly Macdonald nebola takto roztomilá už veľmi dlhú dobu. Veľmi som jej postave držal palce a to mám často so ženskými hrdinkami problém. Irrfan Khan hraje svoj štandard. Inak je to taký milý príbeh o obyčajných ľuďoch a o tom, že na zmenu nie je nikdy neskoro. Nie je zbytočne dramatický a netreba mu tlačiť na pílu. Je síce o chudobných ľuďoch ale tí ľudia sú múdri. Riešia situácie ako by sa mali riešiť. A tým je to akosi inšpirujúce a príjemné. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí málo, aby vznikl vynikající film. Tady to dokazuje sympatická Kelly Macdonald, která svým přirozeným hraním pozvedla běžný příběh o nedoceněné ženě v domácnosti do nebes. Puzzle není žádným zamotaným dramatem, spíš laskavým, dá se říct, že je to i cajdák, ale moc příjemný. Těsně pod pět. 85% ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Výborný film s příjemně komorní atmosférou, který dává nahlédnout pod pokličku zdánlivě i skutečně nesourodého páru a milostného trojlístku rozličné víry, myšlenkového nastavení i životního stylu. A přesto, navzdory všem typickým šlápnutím vedle, charakteristickému nedostatku zkušeností i subjektivním přáním to tak nějak klape. Zajímavé psychologické profily troufnu si říct mistrovsky ztvárněné pro mě osobně „naprosto neznámými herci“ – v hlavní hrdince jsem nepoznala ikonickou Kelly Macdonald, a tak mě mohla znovu oslnit. Banálnímu příběhu vtiskla zapamatovatelný, sympatický a citlivý ráz. Za mě bez debat jeden z nejlepších filmů roku a důkaz, že pro velký film není potřeba absurdního děje nebo výpůjček z neexistujících světů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Puzzle" je skutočne príjemným filmom. Veľmi dobre sa na to pozerá, je v ňom príjemná hudba a je to presne ten typ malého filmového dielka, ktoré rád objavujem a ostanem z nich prekvapený. V dobrom. Kelly Macdonald je tu absolútne úžasná. Ani si nepamätám, kedy som ju naposledy videl v role, kde by na mňa dokázala dokázať spraviť taký dojem. Priam ma to fascinovalo ju sledovať a chcel som byť pri nej od začiatku až do konca. Jej manžel v podaní Davida Denmana si už za roky manželstva zvykol na určité štandardy a zrazu sa začnú veci meniť. A dokážem porozumieť jeho rozčarovaniu a hnevu z toho, že Agnes už nechce byť len ženou v domácnosti, ktorá robí všetko, kým manžel pracuje v autodielni. Veľmi sa mi ešte vo filme páči aj fakt, že viacerí tu hovoria, že nechcú byť ako boli ich rodičia. A to si občas vnútorne hovoríme všetci. Chceme byť niekým lepším. No robíme veci, ktoré nás nebavia, alebo nám nerobia žiadnu radosť, pretože svet je o kompromisoch. Lenže niekedy keď nájdeme niečo, čo nám robiť radosť, čo máme pod kontrolou a dokážeme do toho dať nájsť život, zrazu si uvedomíme, že niečo má v skutočnosti zmysel a dáva to nášmu životu viac energie, viac života všetkého čo potrebujeme k tomu, aby sme dokázali byť šťastní. To je myšlienka, s ktorou sa plne stotožňujeme. Ak budeme robiť niečo, čo nás bude robiť šťastných a budeme v tom naozaj dobrí, tak všetko bude dávať maximálny zmysel. Tento film ma skutočne dobre naladil, nemám problém s k nemu kedykoľvek vrátiť a odporúčam na pozretie. Hodnotenie: A ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama