Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (5)

Rédl (2018) 

Mohlo by se to klidně jmenovat poslední 2 týdny života vojenského prokurátora npor. JUDr. Romana Rédla. Bylo to v době, kdy se říkalo ty stará strukturo a divoký kapitalismus, nosila se fialová saka a kde kdo si hrál na podnikatele. 46letý Sokol ve své zřejmě první vážnější seriálové roli a šlo mu to moc pěkně. Seriál se navíc vizuálně velmi podobá 1. sérii Rapla, i když tohle je samozřejmě celkem povedené retro se spoustou dobových detailů. Jako problém jsem tady čekal Hřebejka, za posledních 10 let mě "obdaroval" jen průměrnými až podprůměrnými věcmi, ale tady mu to šlo vážně dost dobře. Tohle je příběh o tom, že my jsme se sice zbavili Rusáků už v roce 1991, ale ti, co byli v bývalé NDR, se teprve odsouvali. Poláci jim zamítli přesun, takže se vypravovaly vlaky v roce 1992 přes tehdejší Československo. A nějaké vagony z těch vlaků se cestou vytratily a na svoje s přišel i gen. Lorenc a jeho věrní STBáci. ()

Prokurátor (2018) (E01) 

Začíná to hezky, je konec roku 1992, ár dní do rozdělení Československa, a vojenský prokurátor JUDr. Roman Rédl vyšetřuje generála STB a 1. náměstka federálního ministerstva vnitra Aloise Lorence. Ten je v ten moment vyšetřován ve vazbě, zda dal příkaz k zásahu 17. listopadu atd. a vazba mu je podlužována už šestnáctý měsíc, protože po 1.1.93 bude Slovák a občan cizího státu. Redl mu také soukromě dává k nahlédnutí zašifrovaný text a to byla ta zásadní chyba. ()

Ivana (2018) (E03) 

Kde a kam se ztrácejí vagony vlaků se sovětskou vojenskou technikou převáženou z bývalé NDR přes naše území zpět do Ruské území? Má Rédl věřit Ivaně z BIS, která je zároveň i bývalou STBačkou? Hoši z KGB začínají řádit čím dál víc a na řadu přijde záhadný plyn ve spreji Kolokol-1. ()

Děs (2018) (E04) 

Rédlovi se sice podaří osvobodit ze své chaty, kde ho ti 2 STBáci drží v náramcích, ale pomůže mu to? Ten, kdo vymyslel odklánění vlaků, se nakonec spojuje právě s bývalými STBáky pod vedením propustěného gen. Lorence. Rédl je tak vlastně dal dohromady a sám se stává nadbytečným. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama