Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (135)

boo-boo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná telenovela, ktorú kedy budem pozerať aj keby mala 5000 dielov. Taylor Sheridan zhruba v Hell or High Water prvýkrát trafil moju strunu a odvtedy si môže točiť čo chce, je to proste pre mňa. Rozmáchlosť Yellowstonu je pravé megalomanstvo, najsilnejší je ale podľa mňa v príbehoch neduttonovských postáv, ktoré si životom na ranči prechádzajú a rôznym spôsobom poznačené idú ďalej, pričom vo väčšine prípadov sú ich cesty nečakané a fandiť sa dá prakticky každému. Samotní Duttoni sú možno trocha plastelínoví a miestami až príliš nadpozemskí, ale to tiež svojim spôsobom slúži cieľu, keďže divák sa viac než čo iné cíti ako ich pozorovateľ a to je pre rozprávača Sheridanovho typu najvďačnejšia rola (viď Sicario). ()

Zet 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen pilot, moc me nezaujal, dal Yellowstone sledovat nebudu, je to v podstate takovy moderni Dallas se vsim vsudy. To 1883 (kvuli kteremu jsem Yellowstone vyzkousel) je jina liga. Uvidime jak dopadne 1923, ten by me snad mohl taky bavit. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

První dvě série jsem sjel jak nic, hlavně druhou sérii jsem zhtnul jak malinu :) První série je takový mírný, pozvolný ale velmi příjemný rozjezd a seznámení s bandou okolo Costnera, který je v těchto rolích klasicky naprosto famózní, celkově casting je fakt špica. Druhá série je teda nefalšovaná gangsterka, ta překonala všechna má očekávání, pecka. Tak třetí série pokračuje tam kde dvojka skončila, supr a ten konec, máme se na co těšit v s4, nemůžu se dočkat! Tak první díl s4 a prvních 10 minut je akční řežba jakou jsem dlouho v seriálu neviděl. Jen tak dále. Taylor Sheridan je bůh! Celá 4tá série naprosto perfektní. Již teď se nemůžu dočkat pětky :) Samozřejmě jsem pětku viděl hnedka, jakmile k nám přišla Showtime, tak seriály Taylora Sheridana byl hlavní důvod proč si to zaplatit. Páta řada rozjela velkou show, snad to přes všechny komplikace dotočí a uzavřou, byla by to velká škoda kdyby to zůstalo nedovprávěno. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Sheridan, Costner a western. Tohle jsou slova, která by mne nenapadlo nikdy spojit dohromady, ani by mne nenapadlo, že někdy budu tohle vyhledávat. Sakra to byl nářez. Je pravda, že první seznámení s pilotem je dlouhý, hodně ze začátku člověk tápe a chvíli mu trvá než se zorientuje, hodně postav, hodně smyček do hlavního děje, ale zhruba po třetí epizodě začala opravdová jízda. Je pravda, že tento seriál není pro každého, vše je pomalý než se začne něco dít, je tam hodně vedlejších postav, kterým chybí i nějaká hloubka, i když u některých ale ta hloubka tam je a jsem za to rád Jimmy. Ostatně proto je tam i ten western, aby to trochu zamotal, jenže Sheridan do toho přidal nádherné prostředí, hlášky, které umí podat tak, že si je pouštíte několikrát dokola a taky situace, které opravdu nejsou očekávany (dokonce i hororová vsuvka) a posunul to tím na opravdu velký level. Některé postavy mi nesedli, nechápejte mne špatně, Beth je skvělá, ale je to opravdová mrcha, které přejete jen to nejhorší, ale o to víc jde vidět, že herecké výkony tady jsou opravdu na jedničku u všech. Co se týče kvalit sérií, tak bych řekl, že kvalita stoupá každou sérii, pravda, že druhá série oproti třetí je trochu jinde, ale zase každá série má něco do sebe a jak jsem říkal, těch situací, které člověk nečeká je v každé sérii tolik a tak podané, že kvůli tomu nejde hodnotit některá špatně. Nečekal bych, že se tohle stane mojí novou závislostí, ale sakra chci bejt kovboj a nechat mlátit ženské kvůli mne, hrát poker, všechny oškubat a občas zadrnkat veselou píseň o tomhle. Yellowstone mne dostal, opravdu doporučuji mu dát aspoň šanci, já toho nelitoval. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moderní western, který díky dvěma prvním, ne příliš vydařeným dílům, působí zprvu jako přehnaná a nabubřelá fraška, jdoucí po povrchu, plná umachrovaných, rádoby drsných postav. Teprve až s přibývajícími díly a především díky flashbackům do minulosti, se postavy stávají hlubšími a divák začíná chápat jejich chování a motivace k činům. Nic převratného, ale rovněž nic stupidního, či nekvalitně natočeného. Mimochodem Kelly Reilly si svou Beth Duttonovou dává s takovou chutí, že jí přeju minimálně nominaci na nějakou cenu, její postava v podstatě táhne celý děj. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)
  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama