Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2024), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (137)

Katie88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se to vezme kolem a kolem, Yellowstone jako takový nepřináší mnoho nového - rančerský život, kovbojové, inidáni, rezervace, PŮDA, které s sebou nese další asociace, to vše tu už bylo v rámci westernů. A přece jen něco nového dostáváme; ve světě, kde se točí spousta seriálů na různá témata, moderně – westernový seriál chyběl. Yellowstone jde navíc do hloubky. Příběhy a osudy jednotlivých postav jsou docela drsné a postupně se divákovi skládá celý obrázek a dostává odpovědi. Místy člověku syrovost postav leze na nervy, ale vzápětí musí obdivovat skvěle zahrané role. Postavu Beth Dutton nelze na 100% milovat, ale vlastně ani nenávidět… Rozhodně stojí ještě za zmínku úžasná krajina Montany s výhledy na Rocky Mountains, která dotváří celkový dobrý dojem. Bez ní by to byl možná i lehce podprůměrný seriál. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game of Thrones divokého západu, mixnutá tím nejlepším z Dallasu. Neo-western, který má vlastně téměř všechno. Skvělé rodinné drama, politické pletichaření, vtip, šarm a samozřejmě důraz na životní styl cowboyů, který vyobrazuje tak akorát zábavnou a zároveň informativně bohatou formou, kdy divák nahlédne pod pokličku tomuto složitému mikrosvětu se svými vlastními pravidly a zároveň okusí idylickou chuť nespoutané přírody. Peak je na hraně dvojky a trojky, kdy se celek rozjede jako splašený vlak, ale i když poslední epizody výrazně zvolní a namísto bohaté zápletky je to spíše jak reklama na Marlboro, pořád je to s přehledem nejsympatičtější "westernovský" svět za hodně dlouhou dobu. Costnera a Hausera si dovolím považovat za absolutní božany, na kterých to stojí a padá bez ohledu na to, jak to ve finále dopadne s pětkou. ()

Reklama

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jako priznam se ze kdyby do me ty prvni dily nezacal urputne cpat Klenot tak bych Yellowstone odepsala. Ale od tretiho dilu me to teda chytlo takovym zpusobem jako uz dlouho nic ne (posledni serial ktery jsem takhle prozivala byla Fauda). Cekam nedockave na dalsi dily ( letosni listopad?) a az budu velka, chci byt tak bad ass jako je Beth ♡ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní seriálový mix legendárního "Dallasu" a trilogie "The Godfather", jehož největší předností je precizní scénář a dechberoucí exteriéry. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat seriál slovutného Taylora Sheridana s názvem Yellowstone, který se vyjma výše zmíněných atributů může rovněž pochlubit i vtahujícími postavami, jejichž vývoj skrze jednotlivé série je dokonalou ukázkou citlivého a zkušeného přístupu k látce. Nesmím zde samozřejmě opomenout zemité herecké výkony, které celý tento výjev posouvají o pořádný kus dopředu. Celým tímto úžasným rančerským koktejlem se pak jako červená nit táhne vypointovaný příběh, u něhož jsem v jeho nejvypjatějších momentech zapomínal snad i dýchat. Právě díky tomu jsem všech pět sérií nakoukal ani ne za týden, jelikož jsem se prostě nedokázal odtrhnout od obrazovky. Jistě, někteří by se mnou v tomto bodě mohli nesouhlasit, protože ve většině dílů se "nic důležitého neděje" a všechno podstatné se kumuluje až na konci každé série, nicméně mám dojem, že tohle ani nebyl primární záměr projektu. Jde tu zejména o romantizované vykreslení rančerského života plného koní, rodea a pastvin táhnoucích se až za obzor – zkrátka o americký sen v plné polní za doprovodu chytlavé country muziky. V tomto seriál vysekává velkou poklonu tomuto stylu života, což v kombinaci s již výše zmíněným třaskavým příběhem rančerského impéria činí z tohoto seriálu jednoznačný klenot, který Vám mohu bez sebemenších skrupulí jen a jen doporučit. Vážně to totiž stojí za to. Výborná práce! (SkyShowtime) „The Brand Isn't Something You Earn, It's Something You Live Up To.“ ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Budeš mi chýbať.“ – Nie. Budú ti chýbať časy, keď som bol mladý.“ Pozerať Yellowstone je ako piť drahý, exkluzívny alkohol. Je to vec prestíže. Pritom z drahého 52%-ného sa opijete rovnako, ako z lacného 52%-ného. Yellowstone bol zjavne drahý. Výprava, lesy, pastviny, mestá, ohromujúce dreveno-kamenné sídla týčiace sa pod ohromujúcimi vrchmi. Povedané Johnom Hammondom z Jurského parku, na ničom sme nešetrili. Zo silného kastingu je ťažké vybrať si favorita. Najviac pozornosti sa sústredí na majestátneho Costnera, ale celkovo je obsadenie skvelé; mne sa páčil najmä lojálny Cole Hauser (ktorý je tu taký zmenený, že som v ňom ani po dvoch sériách nespoznal lovca ľudí z Čiernočiernej tmy). Keď sa seriál rozbehne a ponúkne akciu, napätie a triler, je to bohovská jazda. Na tom má koní podiel i to, že sme si na postavy zvykli, sú psychologicky detailne prepracované a tak sme si ich obľúbili a sme zvedaví, ako to dopadne. Problém je, že Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akcia s trilerovými vsuvkami tvorí vedľajšiu koľaj. Kým sa k drsným momentom prelúskate, trvá to často aj niekoľko dielov. Naopak, na posedávanie na verandách a pozorovanie okolitej nádhernej prírody sa čas nájde vždy. Zaujímavé na Yellowstone je, že si tzv. pamätá. To, čo sa stalo v prvej sérii sa možno v druhej nerieši, ale prekvapivo sa to začne riešiť v štvrtej. Je to zaujímavé a realistické, ostatne aj v živote to nejeden raz tak býva, že na vás zo skrine vyskočia staré kostry, na ktoré ste dávno zabudli, ale ony nezabudli na vás. Najtrilerovejšia je asi druhá séria. Tretia je najnudnejšia, ale po adrenalínovej druhej to mnohým bude vyhovovať (dlho je najväčším problémom postáv 3. sezóny vlk samotár, ktorý ich neustále sleduje pri sexe). Najvyladenejšia je štvrtá séria; dokonca do takej miery, že sa vďaka nej jednou z najlepších postáv stáva Jimmy, ktorý bol predtým tri série trpený. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama