Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

John Dutton je už sedmou generací Duttonů – rodiny vlastnící a spravující největší dobytčí ranč ve Spojených státech, který se stále rozrůstá, a to i přes rozpory s obyvateli sousedních pozemků. Nemalý podíl na úspěchu ranče mají i Johnovy děti – nejstarší syn Lee se jednou má stát hlavou ranče, Beth je vysoce postavenou manažerkou v jedné z největších amerických bank a prostřední syn Jamie má v pozici generálního prokurátora našlápnuto na slibnou politickou kariéru. Pomyslnou černou ovcí rodiny je nejmladší syn Kayce, který se všemi silami brání návratu a vlivu rodného ranče a se svou manželkou Monicou a synem žije v místní indiánské rezervaci. Vše ale změní zběhlý dobytek, který se zatoulá právě na pozemky rezervace. Při snaze dostat ho zpět na ranč dojde k událostem, které budou mít fatální následky nejen pro Duttonovy… (Paramount Network)

(více)

Recenze (56)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtahující rozehra (rodinného) dramatu perfektně představuje výsadní, ovšem již dlouho a hluboce "poničenou" velkorančerskou famílii, které pevnou, zákony v případě nouze více než ohýbající rukou vládne nesmlouvavý Kevin Costner (opravdu "snová" role nejen pro něj, nýbrž i pro ostatní: Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, …), přesto se mu z vícero příčin drolí pod rukama. Nicméně 1. série nepřekračuje mantinely poznávacího úvodu, jenž po 9 epizod tvrdé, nekončící (kovbojské) práce + politikaření na hranici indiánské rezervace bobtná a nabaluje další a další linky a podzápletky. (Mistrně filmově zprostředkovaný) prolog tedy máme za sebou a já se nemůžu dočkat dalšího vývoje událostí. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taylor Sheridan to opět dokázal! První dvojdíl mě sice nechal v lehkém nezaujetí, po kterém jsem se k druhému dílu dostal až po déle než měsíci, ovšem pak už jsem plně našlápl na vlnu a sjížděl jeden díl za druhým. U nás bohužel nerozšířená Paramount Network mě velice překvapila, jakému projektu vlastně dala zelenou a už se nemůžu dočkat druhé série. Sheridan tyhle moderní kovbojky má pod palcem a tady samozřejmě půl práce dělá přímo fenomenální Kevin Costner, kterého posledních pár let v podobných rolích, nebo těch mentorských, vídám strašně rád. A nebál bych se jeho výkon srovnat s démonickým Kevinem Spaceym minimálně z první série House of Cards. Nyní je už bezpodmínečně potvrzené, že televize už dnes není ostuda a prchají sem nejen velká jména, ale hlavně skvělí herci, kteří tu dostanou mnohem více prostoru. Pro někoho to bude možná až moc pomalé, já jsem si užíval každý moment a každý díl a dokonce i hojně kritizované finále mě plně uspokojilo. Proč? Kvůli atmosféře, skvěle napsaným a zahraným postavám, výbornému soundtracku (nad tím intrem jsem slintal devět dílů a ještě je to málo, zatím není na youtubu :/ ) a samozřejmě režii, výpravě, takové to klasické, co člověk u výborně hodnocených seriálů očekává. PS : Loni se hodně chválil netflixový Godless, které má sice výborného Danielse, jinak je to ale proti Yellowstonu takřka poloviční. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je o celém seznámení se seriálem. Postavy, prostředí, zvířata, hlavní ranč a celá příroda. Je to naprosto báječné. Sice se moc neřeší vývoj příběhu, ale spíše nám první série ukazuje charaktery postav. Což je režisérův styl. Je to vážně skvělé sledovat, a nejen díky Kevinu Costnerovi. 90/100 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na Yellowstone sem se těšil poměrně dlouho a zároveň na něj strašně dlouho nebyl čas. Teď mám za sebou konečně první řadu a i když to není Sheridanova topka, zklamaný rozhodně nejsem. Postav je hodně a většina je nějakým způsobem zajímavá a i dějově tenhle neowestern funguje bez větších problémů.Je tu vlastně všechno co by tu mělo být.Politikaření, spory o půdu, spousta kovbojského testosteronu, koně, vlci, medvědi a samozřejmě přestřelky a násilí.Toho násilí je tady možná až moc a v určitých momentech mi to přišlo až absurdně komicky přehnané a říkal sem si, že ani v takovém kraji nemůže mít nikdo takhle extrémní smůlu. Z herců jasně nejlepší Costner, který budí respekt i ve chvílích kdy se mu všechno hroutí pod rukama a hned za ním Kelly Reilly, která si svojí polopsychpatickou alkoholičku dává s velkou chutí. Na plnou palbu to není, ale na druhou řadu se těším dost...75% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Reklama

Reklama