Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

kajas 

všechny recenze uživatele

Janákova štědrovečerní pohádka nasadila laťku hodně vysoko a k mému velkému zklamání Strach tento malý souboj prohrál. Film mohl mít klidně o polovinu (!!!) kratší stopáž, nic zásadního by v něm nechybělo. Proti Jirkovi Mádlovi nemám vůbec nic, ale se svým neustálým namítáním "Já jsem plavec" mi neskutečně lezl na nervy. Ani vtipná, ani romantická zoufalost. Plusové bodíky zaslouží roztomilá princezna a samozřejmě Trojan, ten jediný dokázal z ničeho udělat něco... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Marek Epstein bohužel opět zklamal chatrnou zápletkou o ničem (tentokrát doslova :D). Naštěstí vše opět zachraňuje Ivan Trojan, slušná Erika Jansová a skvělá Vilma Cibulková. Jirka Mádl byl bohužel zaměnitelný. Výsledek je bohužel dosti průměrný, což je u Jiřího Stracha spíše smutné. O druhého Anděla Páně se bojím už teď. Nikdy nepochopím důvěru českých režisérů k tomuto "scénáristovi". ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně vše zachraňoval Ivan Trojan. Milým překvapením pro mne byl výkon Elišky Jansové. Ostatní výkony herců se odvíjel od scénáře, se špatně napsaným se špatně pracuje, budiž. Nápadníkovi Liškovi jsem tentokrát dokonce rozuměla co říká a konečně ze sebe nemusel dělat debila. Mádl je pro mne neustále průměr (uvidíme zda nepřekvapí v neděli ve Dresu). Ovšem zbytek nápadníků - to byla šmírácká katastrofa, jakoby přijela Primácká Partička s jejich lacinými a rychle spíchnutými fórky, chvílemi mi bylo z jejich přízvuků a přehrávání trapně za ně. I mistr tesař ……. Jiřímu Strachovi držím dál palce!!! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Strachovi věci mají úroveň, to nepochybně. A tady jsem se fakt párkrát od srdce zasmál. Nejvíc to zabíjel Trojan, pak Mádl a sem tam Vondráček. Princezna je sice tuctová neherečka, ale o výkony se stará vynikající Štěpnička a ač Lišku moc nemusím, protože umí hrát jen blbečky, tak blbeček, co se snaží být zlej je aspoň vtipný. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Takové trochu unavené, jako by tvůrce nebavilo tuhle pohádku točit. Mádlovy průpovídky jsou fajn a Trojanův italský maestro je zajímavá postava, ale jinak je všechno hrozně průměrné. Nikdo vám nebude extra sympatický, mezi hlavní dvojicí to nejistkří, padouch je spíš směšný než cokoli jiného. Dokonce i lokace - oprýskaný zámek - vypadá odbytě. Škoda, Strach umí točit o úroveň líp, nevím, kde byl u téhle pohádky problém. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)
  • Eliška Jansová (princezna Verunka) se svěřila, že nejnáročnější pro ni byla scéna, kdy se na slavnostní hostině sešla téměř celá herecká sestava. Při citově vypjatém momentu nemohla zastavit výbuchy smíchu. Dokonce musela být vyhlášena přestávka, během které ji zkušenější kolegové radili, jak salvy smíchu ovládnout. Scénu se nakonec podařilo natočit. (SONY_)
  • Natáčelo se na moravském zámku Uherčice a na Rabštejně nad Střelou. Natáčelo se také na řece Nežárce kousek od Veselí nad Lužnicí. Mezi filmové lokace patřily i vodopády Černá Desná, Křemže a Vlkov (mlýn Krkavec). (SimpanzJi)

Reklama

Reklama