Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměr z průměrů až podprůměrů. Neskutečně nablblý scénář, kde se všichni chovají značně debilně, k tomu pár úsměvných fórků, spolu s výbornými herci, kteří se snaží v tomhle zmetkovi hrát docela solidní výkony (Liška, Trojan i princezna), i několik režisérských vychytávek potěšilo, ale když je to celé zabalené v tak nesympatickém a těžce televizním stylu, tak bohužel nemůžete čekat nějaké zázraky, i kdyby se Strach snažil na sto devadesát procent. Bylo to šedivé, nudné, utahané, i když vyložený megaprůser z toho cítitl nebyl, přesto bohužel další vánoční vyhoření. 45% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nedělal to Troška? Obávám se, že Strach už na tvůrčím vrcholu byl. A hodně dávno. Co z něj leze v posledních letech je podprůměrné. Anděl Páně byl zjevně kouzlem nechtěného, protože jakéhosi potvrzení kvalitní práce další hezkou prací jsme se nedočkali ani letos. A to nemluvím jenom o pohádkách.... Pitvoření mých oblíbenců z Dejvického bylo nevkusné, princezna ošklivá, příběh nedotažený a vcelku olítaný, Vilma Cibulková skvělá, jako vždy. Trojana mi bylo líto...Za výpravu, kostýmy a hudbu dávám dvě hvězdičky. ...aby Stracha trumfnul Janák... to jsou konce... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které nefunguje chemie. Ambiciózní televizní projekt, který měl zjevně všechny trumfy na své straně - vynikajícího režiséra, to nejlepší z hereckého ansámblu Dejvického divadla, rozpočet česko-slovenské koprodukce, věhlasného a rutinérského scénáristu - a přesto zůstal tak nějak na půli cesty, herci totiž doslova nemají co hrát, Marek Epstein si vybral slabší chvilku a neodvedl svůj dřívější obvyklý standard, má sice nápady, ale nedovede je prodat. Škoda nevyužitého potenciálu. Ve fázi psaní scénáře evidentně chybělo to, co jako diváci známe z Tatínka otce a syna Svěrákových, Jiří Strach měl nechat Marka Epsteina scénář cizelovat a cizelovat a nenechat ho takhle nedotažený. Všechno tak musí zachraňovat skvostný Ivan Trojan a jeho roztomilá paraitalština... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pohádce je hrozně znát, že jí točil Jirka Strach. Je z ní cítit určitá kvalita. Horší už to je s příběhem, který v podstatě neexistuje a pokud ano, tak nepřináší vůůůbec nic nového. Také by mohly být spory o tom, na kolik jsou některé postavy v pohádce pohádkové, protože Italovi Trojanovi, Amíkovi Taclíkovi a Němcovi Pleslovi jsem místy jejich zkomolené češtině vůbec nerozuměl. Dokonce jsem měl podezření, že Ivan Trojan asi dvakrát zaklel slovo "kurva", což mě docela překvapilo. Celkově vzato jsem se ale nenudil. Prostředí nádherné, legrace byla...takže nač víc tápat? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tady na Csfd je to samý odborný kritik, nadaný scenárista, talentovaný režisér, až je z toho jedna překvapená. Jen tak pro info jsem mrkla na hodnocení na Fdb, pro srovnání, 68%, čím to asi bude? Malá řečnická.. No a neb já jsem jen úplně obyčejná holka z hor, mně se tahle trochu jiná, zvláštní, místy ztřeštěná pohádková komedie líbila. Zřejmě za tím bude Ivan Trojan, jehož italský učitel mě rozesmíval, jakmile se objevil a výměny s chůvou, Petrou Polnišovou, byly úžasné. Když si k tomu připočtu Moranu Vilmy Cibulkové, princeznu s půvabem Elišky Jansové a skutečnost, že mi Jiří Mádl vůbec nevadil, vychází mi to na krásné tři hvězdičky. Ještě přemýšlím nad tím, kdy nebo kde jsem viděla plavení kmenů stromů nebo vorů? Přihazuji čtvrtou. Proč? Protože se mi chce. :-) ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)

Reklama

Reklama