Reklama

Reklama

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (113)

TesterX 

všechny recenze uživatele

Za mě teda překvapivá pecka. Hrozně mě bavilo, že se jedná vlastně o syrovou heist kriminálku s dramatickou linkou, která scifi prvky používá jako něco běžného, doprovodného, ale není to nic, na co se prvoplánově zaměřuje, viz různí xmeni, avengers a další pičusové v modrých slipech. Tady jsou postavy z masa a kostí, dobří, zlí, nerozhodní, zatlačeni do kouta pod vývojem situace, s veškerými lidskými pochybnostmi. Škoda, že je to tak všechno předvídatelně přímočaré, nicméně to funguje dobře a opět se divím, proč se takový snímek s širokoúhlým záběrem publika nedostane do kin a místo něj tam hnijou neskutečný sra*ky. imho je tohle adept na pokračování. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne len silnejšie tri hviezdy, subjektívne a kvôli podpore, keďže to vzniklo len a len kvôli crowdfundingu, čo je úctyhodné, dávam štyri. Popravde som čakal viac, ale na druhú stranu to prekvapilo celkom slušnou originalitou, Trošku to klamalo telom, človek čakal buď sci-fi akčňák alebo triler a ono to bola viac sci-fi krimi dráma. Na druhej strane by som z tohoto celkom zaujímavého a skutočne ako v našom svete nefér sveta chcel vidieť niekedy ešte viac. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pojatie fikčného sveta pripomína Alien Nation, TekWar alebo z novších diel Bright. Len namiesto mimozemšťanov alebo rôznych rozprávkových príšer tu sú na okraji spoločnosti mutanti. Znázornenie toho sveta sa mi páčilo a ponúkalo mnoho zaujímavých námetov. Škoda že sa film viac nevenoval snahe mutantov získať roznocené postavenie, alebo z menej obohratých tém aspoň zápletke ako mutantov využívajú na drogy. Namiesto toho sme sa dočkali klišé o chlapíkovi, ktorý sa pridá k zlodejskej bande, aby dokázal zaplatiť liečbu smrteľne chorej matke. A zaťialčo po technickej stránke vyzerá film kvalitne, tak dramatická stránka režisérovi nejde natoľko, aby tento klišé príbeh diváka chytil za srdiečko. Ono aj mnoho potencionálne napínavých scén je natočených tak strašne fádne a bez napätia. Vďaka tomu všetkému ma film po veľmi sľubnom rozjazde postupne prestal baviť a poslednú tretinu som sa už nevedel dočkať neprekvapivého konca. Takže výsledkom je len celkom slušná jednohubka. 5/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtové sci-fi to nebylo špatné. Ten mix kriminálky a sci-fi fungoval překvapivě dobře. V první půli nám byl vcelku pěkně představen svět a la Xmutant. I když to mělo občas béčkovější chvilky...nijak mě to neuráželo. Ta druhá polovina byla spíš klasická lupičárna ozvláštněná schopnostmi některých postav. To bylo taky vcelku v pohodě, jenže v poslední třetině se tvůrci rozhodli zahrát na rádobydramatickou notu o umírající mamince, nápravě synka... . Že krimi vytlačilo sci-fi bych pobral, ale když se pak ke krimi přidalo melodrama... . Je to škoda, ale i tak mě nijak nepálí dát 3*. Tau, které jsem viděl včera, bylo asi horším filmem. PS: Otázka POMA, pro koho se tohle točí...mám za to, že pro rodinné příslušníky tvůrců, pro lidi, kteří ponocují do rána a jsou schopní sledovat i tyto kousky, nasazené do nočního vysílání...ale hlavně to točí tvůrci sobě pro radost a aby si mohli vyzkoušet, jestli by zvládli větší projekt. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama