Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (126)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní výběr hlavního hrdiny. Měl jsem pocit, jako by v tom filmu hrál můj nejlepší dlouholetej kámoš, až tak sympaticky Grom působí. Jinak jsem asi čekal mnohem víc dráž vypadající akce, takhle mi z toho vyšlo "jen" skvělé policejní béčko ve stylu Hot Fuzz, jenže já po zdejších vý(s)křicích čekal skoro plnohodnotné ruské Avengers... [Netflix] ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Nevím proč, ale tenhle rádoby ruský Captain America/Sherlock Holmes mě nedostal jako jeho Hollywoodský předchůdce. Ze začátku byl hrozně nepřístupný a pro diváka těžko uchopitelný. Má to svůj styl, který mu sluší. Postavy jsou krásně narýsované a zůstanou mi v paměti. Hlavně ten věčně se tlemící komisař. Zápletka byla dost hluboká a nečekal jsem schizofrenismus. Ale v šoku jsem nebyl. Co jsem nemohl rozdýchat, byla stopáž, která byla zbytečná. A jak tomu bývá zvykem, tak nechyběly potitulkové scény. Závěrem bych řekl, že Rusáci si nevystřihli ostudu. Mělo to svůj styl a šarm, ale čekal jsem od toho malinko více. Pokud bude druhý díl, tak se na něj podívám ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle se rusákům povedlo a Major Grom se v klidu může měřit i se zámořskou produkcí.Příběh je sice ve své poslední třetině lehce šabonovitý,ale jinak je to zábavné,vtipné,akční a dobře natočené.Dokonce je tu i jeden překvapivý zvrat,který sice není nejoriginálnější,ale funguje velmi dobře.Trochu zamrzí,že Morový Doktor jakožto hlavní záporák je minimálně ze začátku spíš sympaťák a není tak moc důvodů proč fandit jeho dopadení.Nicméně i to se nakonec srovná a výsledkem je tak velmi příjemné překvapení...80% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já musím upřímně říct, že jsem to nečekal a byl jsem víc než mile překvapen. Na začátku trochu budete tápat, co že se to děje, ale po čase se rozjede dost dobrej kolotoč ve stylu západních, akčních, komiksových blockbusterů. Jasně, nemůžeme úplně srovnávat megalomanskou USA produkci se zbytkem světa, ale moc slabých momentů tady nenajdeme. Vtip, nadsázka, dobře vybraní herci, efekty víc než solidní a ani ten příběh není blbej. Fakt se mně to líbilo a podle závěru to vypadá, že bysme se možná mohli dočkat i nějakýho toho pokračování, ale tak uvidíme. P.S.: Na závěr nechyběl rýpanec do Ameriky, že tenhle hrdina neumí lítat, střílet pavučiny atd., ale že ten pravej superhrdina je právě ten obyč člověk z lidu. :D no jo no... proč ne?! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších pokusov Ruska priblížiť sa filmom Hollywoodu. Scenár a základná koncepcia filmu „Major Grom: Morový doktor“ nesie na sebe základné črty dobre známych amerických filmov. Je to viac-menej len položený do Ruského prostredia. Problém neúspechu vidím v tom „len položený“.  Keby scenárista a režisér dbali trochu viac na to, aby to celé viac prispôsobili k danému prostrediu, aby do toho viac zapojili charakteristiky daného prostredia, tak film by mal väčšiu silu. V tejto forme je to len viac-menej ľahšia kompilácia nápadov a riešení, známych z priemernejších (a miestami menej úspešnejších) filmov made in USA. Filmu nepomáha ani dlhší časový stopár, ktorý v danej forme sa zbytočne šplhá nad 130 minút. Herecké výkony sú absolútny priemer, bez významnejších momentov. Záver filmu počíta s prípadným pokračovaním, o tom svedčí aj scéna, ktorá je vložená medzi záverečnými titulkami. Keď bude, tak určite je potrebný k tomu pristúpiť lepšie. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama