Reklama

Reklama

Pete (Mark Wahlberg) a Ellie (Rose Byrne) se rozhodnou založit rodinu a vrhnou se po hlavě do světa pěstounské péče. Když zjistí, že má jejich vysněné dítě dva sourozence, rozroste se jejich domácnost přes noc hned o tři členy! Pete s Ellie se musí s notnou dávkou humoru naučit, co znamená být rodič, aby svým novým ratolestem vytvořili opravdový domov. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (215)

Script 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události jak se americký pár rozhodne pro adopci tří dětí. Hrozně se mi na filmu líbilo, jak zachytili celý proces adopce v Americe. Rose Byrne, Mark Wahlberg a Octavia Spencer to zahráli skvěle. Hned jste si ty postavy, které oni ztvárnili oblíbili. Občas se ve filmu objevil nějaký přešlap, ale ve finále mi tyhle přešlapy ani nevadili. S vývojem děje jsem byl naprosto spokojený. Myslím, že mohu v klidu doporučit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stačí jedny zacuchané vlasy a hned se vše v dobré obrátí! Ano, vše se řeší (i pokazí) tak trochu mávnutím kouzelného proutku. A ať jde o vážné nebo úsměvné scény, zjistíme, že je šlo libovolně přeházet nebo úplně vynechat, a dopadlo by to stejně. Prostě takový typicky americký produkt, který ovšem přeci jenom ozvláštňuje netradiční námět. Manželé Mark Wahlberg a Rose Byrne totiž roky řešili spíš svůj byznys a své pohodlí, a na založení rodiny nějak nepomýšleli. Teď se vrhli do možností pěstounské péče a nakonec se jim doma objeví hned tři (na první dojem roztomilí) sourozenci. Samozřejmě se začnou objevovat nejrůznější překážky, včetně biologické matky, kterou právě propustili z basy. Výsledkem je nenáročná a uslzená záležitost, která nikdy nejde na dřeň a ony překážky přicházejí tak nějak náhodně a uměle. Včetně jejich zdolávání. Místy je to vtipné (a vesměs milé), ale nikdy ne pořádně. A co přijde dál? Přesně to, co divák čeká. Hrajeme na jistotu a ani se nepokoušíme být něčím víc než jen nenáročnou rodinnou komedií. Nic zásadního o výchově si neodnesete, naopak dobrotu na každém kroku a správňácké náhradní rodiče (a nakonec i soudce) ano. ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tím hlavním důvodem, proč jsem si tuto komedii pouštěl, byl bernský salašník na plakátu k filmu. Ve výsledku byl pes v záběru jenom párkrát, ale i tak mě to velice bavilo. Wahlberg a Rose Byrne vytvořili pohodovou dvojici, které jsem tu šťastnou rodinku přál. Příjemná feel-good záležitost s několika vtipnými scénami. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Osobně mám radši maso uvařený a filmy spíš syrový. Nebo aspoň médium. Tady si teda kuchař dal záležet, aby masíčko bylo měkký a brambory na kaši. Přesto to (až na ten příšernej happyendovej závěr a občasné pokusy o pozitivní myšlení) vůbec nedopadlo špatněa vlastně se mi to i v některých místech docela líbilo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rukopis Seana Andersa je tu jasne citeľný - jeho štýl je úplne nezameniteľný. Čo sa týka tohto filmu, nebolo to nič prevratné, ale zas ani žiadny prepadák. Trochu mi vadila tá prehnaná snaha hry na city, ale Andersov sentiment zrejme nesmie chýbať! Každopádne, jeho humor a štýl mám rád - a v tomto žánri patrí k tomu lepšiemu priemeru. Za veľké plus považujem aj ten sociálny rozmer takýchto filmov, ktoré sa snažia reflektovať súčasné témy - aj keď samozrejme v trochu odľahčenom podaní. Rose a Mark vytvorili vcelku sympatický pár, a detské role boli tiež vcelku dobre obsadené. Trochu viac dramatizácie, o kus menej prehnaného sentimentu a klišé - no a kľudne by to bolo aj na 4*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • John McConnell a Maureen Brennan, kteří hraja paní a paní Muskie, jsou i ve skutečném životě manželé. (ČSFD)
  • Film byl inspirován skutečnými událostmi ze života spisovatele/režiséra Seana Anderse. (ČSFD)
  • Natáčelo se v USA, konkrétně ve městech Atlanta a Chicago. (BMW12)

Reklama

Reklama