Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Victor Colicchio, Michael Imperioli, Spike Lee .. New York, Summer 1977, sériový vrah. No čekal jsem krimi, ale co mi režisér naservíroval bylo ještě lepší. Z vraha a jeho motivů udělal jen druhou dějovou linií a spíše se zaměřil na vykreslení mezilidských vztahů a doby v 70 letech, kterou ovlivňuje střet hudebních stylů, drogy, sex, rasizmus, ... Výborný film, který přes svoji různorodost a délku drží pevně pohromadě, nenudí a přetéká perfektní dusnou atmosférou.. 90%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že zde autoři honili příliš mnoho zajíců. Nejzajímavější linie - sledování počínání sériového vraha je tím pádem zatlačena do pozadí, a byt je člověk zvědavý zejména na posun v tomto plánu, musí od sekvence k sekvenci přečkat zabývání se mnohem nudnějšími problémy vznikající střetem disca a punku, nesnášenlivosti k odlišnostem a podobně. Vzniká tak trošku podrážděná nuda. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento Spike Lee Joint nezabral. Má to vynikajúci koncept, skvelých hercov ( Adrien Brody !!!) , dobrú atmosféru ale celé sa to takt strašne vlečie, že som mal pocit akoby to trvalo 4 hodiny. Určite dobrý film ale napr. Scorsese by z toho spravil megapecku. Na Leeho je to príliš košaté. Komorné veci mu idú neskutočne lepšie .Veľmi, veľmi, veľmi tesné 4* ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Info o filmu obsahuje informaci o sériovém vrahovi. Je třeba upozornit, že to není nosné téma příběhu ale pouze jedna z dějových linií. Krvavé léto se řadí mezi nezávislé filmy. Je to na něm hodně znát už od prvního pohledu i samotného scénáře. Což samozřejmě nemíním nějak zle, obsah je naprosto perfektní a již zmiňovaný scénář nabízí gradaci krásně pojatých scén a šťavnatých dialogů. Spike Lee, se právě v tomto snímku jeví jako naprosto perfektní a plně profesionální režisér. Vše má pěkně pod kontrolou a 140 min. stopáže ubíhá... no, vcelku příjemně. Krvavé léto nabízí moc zajímavý pohled do odvracené strany New Yorku, v čele z velice přesvědčivými herci a sebejistou režií. Takže, sice pouze čtyři hvězdy, ale určitě plně zasloužené. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Spike Lee od počátku v tomto příběhu podle skutečné události o tajemném zabijákovi důsledně zachovává autenticitu a soustřeďuje se na velmi podrobné vykreslení charakterů jednotlivých postav. Až do poloviny mu to vychází perfektně. Nejistota a vzájemné podezírání postav vytváří stísněnou atmosféru, která ale s přibývající stopáží opadá a spěje k téměř banálnímu konci. Určitě se mohlo jednat o výjimečný film, ale jeho druhá polovina je hodně rozvleklá. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)

Reklama

Reklama