Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Victor Colicchio, Michael Imperioli, Spike Lee .. New York, Summer 1977, sériový vrah. No čekal jsem krimi, ale co mi režisér naservíroval bylo ještě lepší. Z vraha a jeho motivů udělal jen druhou dějovou linií a spíše se zaměřil na vykreslení mezilidských vztahů a doby v 70 letech, kterou ovlivňuje střet hudebních stylů, drogy, sex, rasizmus, ... Výborný film, který přes svoji různorodost a délku drží pevně pohromadě, nenudí a přetéká perfektní dusnou atmosférou.. 90%. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Spajku Spajku, žhavé a špinavé ulice New Yorku se vykreslují trochu jinak a nepotřebuješ k tomu herce kopírující Harveyho Keitela či lacinou variaci na kmotra. Rozdrobený a značně časově přetáhnutý děj nezvládá epizodní postavy ani hlavní „plot“ a divák se začíná v brzké době zabývat spíše zajímavými detaily v architektuře či kostýmech než nějakým hlubším studováním postav. Navíc je celá ta linie s masovým vrahem zbytečně a hloupě vykreslená, respektive to byl spíše pokus o vykreslení, a šla zatlačit do pozadí tak aby neotravovala. Dělej to raději zase správně a Jointa na to...... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem jednoduše napsat, že je to lepší než Zodiak, to by ale vyvolalo představu, že se ty filmy nějak podobají. Lee a Fincher to ale pojali moc jinak na to, aby to šlo srovnávat. Psychopatický vrah, který mluví se psem, je navíc jen katalyzátor. Jako vždy u Leeho výborní herci rozehrávají spíš hru o nastolení atmosféry New Yorku. A jde jim to (myslím) dobře. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávějící o jednom létu jednoho roku v New Yorku. Jednom vrahovi, jednom psu, jednom punkerovi a dalších hrdinech. O perverzním manželovi, který podvádí svou ženu a nebo i o jednom instalatérovi. Hromada někdy až absordních postav, které však mají svůj smal a význam. Skvěle natočené scény s vrahem a kostkami (=kostky jsou vrženy :)). Spike Lee ve velké formě. Hromada hereckých hvězdiček, které spojuje tento skvělý režisér, který si v tomto filmu střihl i menší roličku moderátora. Nemohu se rozhodnout, ale dávám 4*. Na tu pátou malinko chybí, ale co není ted může být příště ;-) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......film,ktorý sa tak snaží byť obyčajný - "len príbeh z newyorskej štvrti " až na to došiel....o čo ide:70-te roky a príbeh "zo života" nejakých sráčov a popri tom behá akoby pomimo masový vrah....pozrel som v odstupe tretíkrát či náhodou neobjavím v tom filme "NIEČO" ,ale ani na tretíkrát nič - a viac nepozerám...."lúzry" čo holdujú drogám,sexu,pričom hlavná postava je v určitom smere impotent....homosexuáli, promiskuita.....niktoši čo sa len poflakujú....neviem čo sa tým chcelo povedať - ani napätie,ani celistvý príbeh,ani vtip....len to "obyčajné" nič.... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Skutočný Samov syn, David Berkowitz naozaj tvrdil, že k ďalšiemu vraždeniu ho nabádal démonický pes Harvey patriaci susedovi Samovi Carrovi. Ten však naopak tvrdil, že sa s Berkowitzom nikdy nestretol. (BlackTom)
  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)

Reklama

Reklama