Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk, co by mohl být, kdyby byla Marseille vesnicí, klidně označován za vesnického idiota, jeden vyfouknutý Vin Diesel a starý známý Peugeot, kterému motor nezadřel ani saharský písek. Do toho stanice městské policie, kde je nejinteligentnější kávovar, zvracení, rozstřikování hoven a rychlá jízda ulicemi. Humor sice není úplná oligofrenie, ale víc jej najdu v taxíku Aleše Hámy.. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech bych čekal víc! Ale pár vtipných hlášek tu je a nejvíc drží nad vodou 1.hlavní hrdina Sylvain, 2. opět bílej taxi a hudba, 3. Ferrari a honičky městem, 4. pěkná mechanička, 5. Gilbert! Zbytek je tak nějak okopírovaný z předchozích dílů a celkově postavy stojí za nic. Nejvíc mi asi vadila policejní tlustoprdka a hlavní italskej boss! Synovec Daniela opravdu moc nepodědil a spíš vypadal jak synovec Emiliana. Každopádně je to komedie a tak k tomu musí člověk přistupovat. 50% ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. Nelíbilo se mi jak za každou cenu se snažili, aby byl film vtipný: tlustá ženská, lilipután, úchyl, trotl podobné postavičky. Je mi jasný, že se chtěli částečně odstřihnout od původní série, ale je mi líto, že se ve filmu neobjevili hlavní herci předchozích filmů Frédéric Diefenthal a Samy Naceri v nějaké menší roli. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už štvorka lízala okraj hrany pozeratelnosti, ale hen táto pičovina to prekonala tak tri krát. A žiadna bazuka? Desný dej, desný herci, desné vtipy a desné strihy pri naháňačkách. Frantíci to natočili v štýle aktuálnej vlny a myslia si, že je to vtipné a trendy. A toto ma byť reštart série? To jebte na to, nechceme taký reštart ani takú sériu s autami na gombíky. Ťažko sa mi hľadajú pozitíva. Žabožrútsky Diesel a možno prvá naháňačka po meste. Inak je to číre zlo. 1 z 5 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Se musím smát,jak pomalu každému vadí nová dvojice,přitom uživatel hodnotí předešlé série ještě hůř.What?Já nevím co chcete?Pětka prostě vyházela ústřední duo,protože už stejně neměla co nabídnout a popravdě ani tahle série.Pravda je,že vždycky po nějakým tom roce to vyšumí a může se opět jet do Marseille.Franck Gastambide vzhledem klon Vin Diesela a fotbalisty Thierre Henry a sedí náhodou dobře.Vůbec překvapení je Salvatore Esposito,který si odskočil z Gomory.Parťák Marota,Malik Bentalha už je horší,ale vlastně je to ten element vtípků.Těch trapných a dobrých je tu asi tak pade na pade,záleží jaký kdo má rád humor.Mírný šok byla hned první honička,která nebyla vůbec nic moc,až bych jí nazval hroznou s těma digitálníma věcma a rychlostí 5Km/h .Naštěstí v pozdějších fázích klasika Francie.Pár vzpomínek na ústřední duo a peugeot stále v kondici.Směsice parťáků na policejní stanici dobrá a každá jiná,kdy i oni mají dostatek prostoru v různých polohách humoru.Musím říct,že jsem čekal zklamání a nakonec jsem dostal slušnou jízdu v průměrným filmu.Lepší už to prostě nebude. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)
  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama