Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

andio 

všechny recenze uživatele

Jasná inspirace v Cannibal Holocaust, akorát tenhle film je snad ještě brutálnější a nemilosrdnější. Kontroverze okolo tohoto filmu byla nicméně menší (alespoň v USA), nejen proto, že prvotní šok už byl překonán, ale také proto, že ho autoři nevydávali za skutečný snuff film. I tak patří Cannibal ferox k jedněm z nejzakázanějších filmů vůbec (celkem se pyšní zákazem v 31 zemích). Oproti tomu Cannibal Holocaust byl zakázán pouze v sedmi (?) státech. 5/10 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Slabý kanibalský kousek. Lenzi dává až přespříliš najevo svou inspiraci v Deodatovi a v podstatě nám tu předvádí jen několik nových zajímavých scén. Celková dějová linie i zpracování jsou mizerné až na několik vyjímek, které se vyskytnou v samém závěru filmu (mozeček, prsa), ale jinak vleklé nic. Film se i tentokrát, alespoň na pozadí, snažil upozornit na nějakou jinou myšlenku, než jen na pobavení (chcete-li znechucení, vystrašení) diváka, ale co je horší, i ta myšlenka byla přeně zkopírovaná z Deodata. Dlouho jsem to chtěl vidět, nic jsem nečekal a ani jsem nic nedostal. Je to na 30%, ale ty dvě hvězdy zatím nechám, pokud si to později nerozmyslím. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné nebylo, kdyby herci nebyli tak hrozní a nezačalo to až od poloviny filmu. Do té doby je v tom spíš jenom kecání a občasné pochůzky v džungli. Jinak to ještě docela jde. Příběh je na tohle téma v pohodě. Dokonce se mi líbila i hudba, dávala k tomu pěknou atmošku. Především film zachraňovala brutalita a krutost. To se musí nechat, v té době to určitě bylo něco. Hlavně to očičko. Akorát dneska je to slabota. Celkově mě to spíš bohužel zklamalo. Ale aspoň bych dokázal tvrdit, že od pana Lenzio je to nejlepší kanibalistická podívaná. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Jako film je to příšerně slabé, a kdo čeká orgie brutality, myslím, že bude také zklamán, až na pár výjimek jsou ty "otřesné" scény natočeny dost nepřesvědčivě.Také mne zaujala přítomnost Zory, napřed jsem si myslel, že se jedná jen o náhodnou podobu, to je taky jediné, čím českého diváka může snímek překvapit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působí v duchu 'naházíme tam pár šokujících scén, pro jistotu trochu zkopírujeme Cannibal Holocaust a vyděláme balík'. Tenhle film je pěkně stupidní, neoriginální, o ničem. Ani po splatter stránce se moc nepředvede. Ale na druhou stranu bezcenný také není, přese všechno má své kouzlo a neunudí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama