Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice slaboučký příběh o kanibalech, který ale i přes to stojí za shlédnutí. A to především díky skvělé hudbě, která podkreslila film a povedeným gore-scénám (Keslerka dopadla vážně ošklivě). Jo a jinak to, co předvedl český distributor s dabingem, to se jen tak neslyší!!! Pod tou skálou, kde proud řeky ...... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cannibal ferox v podstate iba parazituje na neslávne kultovom Cannibal holocaust. Jeho jednoduché "podobenstvo" ďžungle mestskej a tej divokej tu nahradzuje doslovnosť fráz ako "môžeme za to my", alebo "silnejší v prírode pohltí slabšieho". Herecké výkony sú našťastie otrasné a hudba príšerná, takže sa jedná aspoň o solídny trash s pár zaujímavými nechutnosťami. Ale vopred potencionálnych divákov upozorňujem, že bez sexu. P.S.: Jeden domorodec má oči ako Lucy Liu. Hodnotiť hviezdičkami nemá žiadny význam a ich počet nič neznamená. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Italský splatter braky 70. - 80.let odehrávající se v džungli jsou všechny na jedno brdo. Domorodí špinaví vlasáči, tvářící se jako duchem nepřítomní, detailně nasnímané mordy zvířat (mimo jiné zde opět porcování želvy, vděčný to objekt italských trasherů k zabíjení). Dále sem tam nějaké ty splatter scénky, mezi nimiž nechybí v jiných žánrově příbuzných snímcích s úspěchem vyzkoušené uříznutí penisu, v tomto snímku dokonce spojené s jeho konzumací. To vše tentokrát zabalené do příběhu vědecké expedice, zkoumající život kanibalů, která při své výpravě potká dva drogové dealery, kteří terorizují místní indiánský kmen. Samozřejmě, že indiáni si to líbit nenechají, což je dobrá záminka rozpoutat splatter orgie. Celkově vzato, bráno jako "studijní materiál" o tom, co se také točilo, se to na jedno zkouknutí dá přežít. Ale opravdu jenom na to jedno. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Musím chtě nechtě srovnávat s jiným zástupcem danného žánru,a to Cannibal Holocaust.Tyto filmy jsou si opravdu dost podobné(ona je taky pravda,že z žánru "italský cannibalhorror" jsem zatím viděl právě pouze tyto dva zástupce,ale myslím,že ostatní na tom nebudou s dějem a přístupem o moc něčem jiném,prostě že budou nejspíš bez vyjímky všechny na jedno brdo :/ ).Takže ke Cannibal ferox(CF).Opět zde nepřijdeme o naprosto stupidní,idiotské,zbytečné a bezvýznamné realné zabíjení zvířat(já to přisuzuji tomu,že si tím "slavní" italští horroroví mágové léčili komplexy svých malých pinďourů,jinak si tu bezvýznamnost zabíjení zvířat vážně nedokážu vysvětlit).Na rozdíl od CH(cannibal holocaust) zde ubylo na dokumentárnosti a Umberto Lenzi se více zaměřil na příběh.Tím je CF lepší než CH,příběh kanibalských obětí je zde podán komplexněji,lépe,zkrátka je to udělaný film se svým příběhem,lidmi a jejich osudy,což u CH moc nebylo,tam byl podán prostě jen životní styl dvou kultur a okatě ukazováno,zda jsme horší mi,lidé z "vyspělých" kultur a civilizací,či primitivní neznáme pralesní obyvatelstvo.U CF je to podáno vlastně též,jen již méně okatě.Herecké výkony jsou zde odpovídající úrovni filmu,takže poloamaterské,poloprofesionální.Zde se samozřejmně nemohu opomenout nezmínit o Zoře Kerové,pro českého diváka osvěžující postavičce :).Co se týká gore efektů,je jich zde v porovnání s CH zhruba stejně,možná o něco více,nicméňě o trochu lépe provedené.Celkově jde prostě o jeden z mnoha cannibalských filmů,a jestli právě CH a CF patří k tomu nejlepšímu z daného žánru,tak ostatní fakt nemám sebemenší zájem v budoucnu shlédnout. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 34/72☠. Tak nebolo to nič extrémne nechutné ani šokujúce, aj keď to malo pár svetlích momentov ako kastrácia, ale po pravde, videl som už aj horšie kanibalské filmy Talianskej produkcie. Prostredie bolo fajn, kanibalský herci k prirovnaní svojej dobi takisto neboli zlý. Jediné čo tu naozaj šokovalo bolo zbytočné a agresívne násilie na zvieratách, to nemusím. Na video nasty pozerateľné ale určite by som to nedoporučoval žiadnemu milovníkovi zvierat. Za mňa 2.5*. Bola tam celkom zaujímavá a stiesnená atmosféra nehostinnej džungle ktorú však totálne potopili nelogické úsudky každého protagonistu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama