Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Radko 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne z New Yorku sa dej náhle a bez súvislosti presunie priamo do amazonského pralesa, aby sa tam s podobnou "logikou" občas vrátil. Diskotéková hudba 80. rokov odsúva napätie do stratena a dáva filmu pôvab uvoľnenej drámy pre otrlých. Správanie i zjav hrdinov je dokonale mimo (únik od ľudožrútov sa rieši ubytovaním uprostred ich dediny, muži sú neustále hladko vyholení po týždňoch strávených v džungli, domorodci sa správajú ako poloospatí slepci neustále popíjajúci silný vývar z makovíc), prales vyzerá divoko asi ako Malé Karpaty. Rozcupovaná korytnačka a opica naživo ako klasický preddavok + zopár hlbokých myšlienok typu: "násilie plodí násilie" ako závdavok. Roztodivný mix, kde logika, herecké výkony, strih atď. síce dostali dovolenku, no napriek všetkým možným negatívam sa dá usledovať, nenudí a niektorým scénam sa nedá uprieť pôsobivo hnusné predvedenie. Dá sa viac čakať od talianskeho kanibalského filmu ? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak a teraz sa rozdelíme a prehľadáme túto džungľu, plnú kanibalov.“ Zaujímalo by ma, čo si o ŽENÁCH OD HLBOKEJ RIEKY myslia diváci, ktorí pod hnoj zakopali Deodatových (o rok starších) KANIBALOV, pretože v porovnaní s Umbertom Lenzim je Ruggero Deodato majstrovským režisérom, ktorého snímka mala pôsobivú výpravu, zaujímavý „viac zmyslený“ scenár, sympatické herecké obsadenie, napínavú réžiu a, ako inak, šokujúce krvavé scény „ako vystrihnuté z reality“. ŽENY OD HLBOKEJ RIEKY nič také nemajú: od braku ich delí tak málo, že to snáď už ani nestojí za zmienku. Scenár vykráda KANIBALOV bez najmenších výčitiek svedomia (skupinka mestských drzých detí sa stáva vlastnou vinou obeťou kanibalov uprostred Amazonky), réžia je mrazivo nudná (nohy jej definitívne podkopávajú nezmyslené scény z mesta a debilné jednanie postáv), herečky sú neatraktívne (takže ak aj občas niečo ukážu, nestojí to ani za zmienku) a dokonca ani to gore tu poriadne nie je (a ak je, je smiešne amatérske, s „ozajstnými“, dodnes nechutnými KANIBALMI, sa táto fraška nedá porovnávať). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/245-zeny-od-hlbokej-rieky-40- ()

Reklama

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Mučivě nudné. Celkem nechápu, že takový brak mohl i před těmi cca 30 lety vzbuzovat nějaké větší vášně. Kromě detailních záběrů na umírající zvěř, které zoosadismu chtivý jedinec může snadno vidět v odpoledních hodinách na libovolném programu vysílajícím dokumenty o přírodě zde není zhola nic, co by i méně otrlého diváka vyvedlo z míry. Quasikrutých úprav fýsis vylízaných (leč pravděpodobně očkovaných) bělochů tu je nemnoho a ježto jsou jejich představitelé dřeva k pohledání, stopy po jakémkoliv prožitém utrpení by v jejich tvářích nevypátral ani Sherlock Holmes, urputné předstírání nějakého děje a, ó hrůzo, hlubokých myšlenek...dno dna. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o záběry umírání zvířat, zabíjí je buď jiná zvířata, nebo lidé. Pokud je zabíjí jiná zvířata, najdete srovnatelně brutální záběry ve většině dokumentů o přírodě a z levhartů prostě vegetariány neuděláte ;) Pokud je zabíjí lidé, mohu vám říct jen jedno: víte co jíte ;) ? *** Teď k filmu. Nějak nevím, jak krimi vsuvka na začátku souvisí s dějem a asi nebude náhoda, že hudba, příběh, scenérie jsou prakticky identické s Cannibal Holocaustem :) Je to v podstatě to samé, jen topornější (ano, v obou významech) herci a mnohem, mnohem debilnější scénář. Navíc je to takový ten film, ve kterém je potřeba vyplnit několik gore scén (které jsou na poměry kanibalských hororů velice mírné) stupiditami, převážně erotikou, Pettiným koketováním, debilními dialogy a zpíváním country :)) Cokoliv, co vzdáleně připomíná hraní na myšlenku je vykradené z Deodata. *** Čili z filmového hlediska tradičně příšerné, to je ale většina morbidních filmů, ty je proto třeba hodnotit samostatně. I když gore efekty vůbec nejsou špatné a roztrhaná ňadra Zory Keslerové a rozpůlená hlava taky mají něco do sebe, čekal jsem podstatně větší morbiditu a nehledě na to mě naštvalo, že se to označuje za "Nejslavnější kanibalský film všech dob." Takže jedna hvězda za kapku toho gore (třeba vyříznutí oka docela ušlo), i když nic moc to není. Já asi budu muset zvracet, pomoz mi pryč. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

O něco stravitelnější a o něco zajímavější nežli o rok starší kousek SEŽRÁNA ZAŽIVA...ale vskutku jen o něco málo... jinak stejný humus.všimli jste si také u taliánských hororů toho prolínání mezi New Yorkem a jiným místem....co pamatuju tak to není případ jenom THE BEYOND...aspoň z toho co jsem viděl... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno