Reklama

Reklama

Na vlastní nohy


Kletba nefritového draka (E03)

(epizoda)
Česko, 2018, 26 min

Režie:

Rudolf Havlík

Scénář:

Rudolf Havlík

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Ondřej Vetchý (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Třetí díl dobrodružného dokumentárního cyklu Na vlastní nohy vás zavede na tibetskou náhorní plošinu. Režisér Rudolf Havlík se vydává na nebezpečnou cestu do vysokých hor, aby našel místa, kde jsou potomci lidí z kmene Naxi, kteří žili tisíce let v souladu s přírodou. Navštíví Soutěsku tygřího skoku i tajemné kláštery. Někde tady v horách podle staré legendy odpočívá pod zemí obrovský nefritový drak, a kdesi hluboko v horách leží země zaslíbená, která trápí generace cestovatelů a dobrodruhů, říše Šangri-La. Podaří se ji najít? Legendy ožívají v příběhu plném napětí a dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Vetchý není Attenborough a ať chce nebo ne, naléhavý výklad prostě není tak úderný a funkční v kombinaci spíše s pocitovou odpočinkovou kamerou. Havlík sice má super kameru, koncept a z hudby jásám, ale celkově tomu něco chybí. Nevadí mi ani lehká agitka o respektu k přírodě a obavě z toho kam spějeme, s tím se dovedu ztotožnit, ale asi mi to dohromady nějak nefunguje. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Tibet mám ráda, legendy mám ráda, cestopisy mám ráda a Ondru Vetchýho mám taky ráda. Ale nemohla jsem si pomoci, tohle nějak nezafungovalo. Komentář mě spíš rozesmíval, než cokoliv jiného, najednou bylo v té přírodě i všude jinde moc dramíčka, a i když ty záběry byly krásný, nudila jsem se. Formát, který mi vyloženě nesedl, i když to vypadalo slibně. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ľudia so zlomenou chrbticou sa klaňajú dalajlámovi, ale netreba zabúdať na to, že tá údajne "země zaslíbená", akože Tibet, zrušil otroctvo v roku 1959 ako posledná krajina na svete a taká malá poznámka - 90% tibetského obyvateľstva boli otrokmi alebo nevoľníkmi. Proste diktatúra jak vyšitá. Tým samozrejme nijako neospravedlňujem komunistickú Čínu, poviem pravdu: ja rozdiel medzi Číňanom a Tibeťanom nevidím... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama