Reklama

Reklama

Převýchova Cameron Postové

  • USA The Miseducation of Cameron Post (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný uznávaným románem Emily M. Danforthové, sleduje titulní postavu (Chloë Grace Moretz), která je během maturitního večírku přistižena s jinou dívkou na zadní sedačce auta a následně poslána do speciální instituce pro mladistvé, kde jsou teenageři pomocí křesťanské víry léčeni z homosexuality. V zařízení, vedeném přísnou a tvrdou dr. Lydií Marshovou a jejím bratrem reverendem Rickem – který je živoucím důkazem toho, jak mohou být účastníci programu “napraveni” – je sexuální náklonnost ke stejnému pohlaví léčena pomocí Boha a křesťanské víry. Tváří v tvář nesnášenlivosti a popření se Cameron seznámí se skupinkou “spoluhříšníků” včetně huličky Jane, která je po amputaci, a jejího kamaráda Adama, chlapce “dvojího ducha” z kmene Lakotů. Společně tvoří nesourodou rodinu, která bojuje o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

jefff 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pěkných filmů, na které si rádi vzpomenete i po delší době. Ač je příběh filmu vážný, je natočen nepateticky a s nadhledem i potřebnou humornou vložkou, která skvěle funguje. Barevně vyladěné postavy, kdy žádná není vysloveně špatná nebo dobrá baví od začátku do konce a především herecky v nich exceluje Grace Moretz, která nyla jako Cameron skvělá. Pěkný film. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Tento film bol v istych ohladoch strasidelnejsi, ako vsetky Paranormal Activities dokopy. Pacil sa mi vizual a aj herecke vykony. Hlavne mladsich akterov. Napriek tomu, ze Cameron bola hlavnou postavou, dozvedeli sme sa dost o vsetkych ucastnikoch tohto malo dobrovolneho zajazdu. A tiez je zaujimave - aj ked uplne pochopitelne, ze ustredne trio, ktore sa rozhodlo zobrat zivot do vlastnych ruk, vyrastalo v otvorenych spolocenstvach a s bigotnostou sa stretli az neskor. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Druhý film po But I'm a Cheerleader, co jsem na téma tábory na převýchovu homosexuálů v poslušné heterosexuální ovečky viděla. Jestli něco takovýho vážně existuje, pak je čas, aby se psychologové začali taky léčit. Tihle jeblí panbíčkáři by v dnešním světě potřebovali, aby je zašla nějaká Xena alespoň lehce přistřihnout Chakramem. Ale zpátky k filmu. Ikdyž je But I'm a Cheerleader komedie, působil na mě víc agresivně než Cameron Post. Tenhle film mi takovým feel good způsobem připomněl Tanner Hall, Narušení a jiné filmy, odehrávající se v uzavřené skupině mladých lidí. Ale vážně, na to, jak by téma, o kterém film vypráví, mohlo být v realitě závažné a filmařsky zpracované naléhavěji jako třeba Padlé ženy, Hříšnice, Lost and Delirious, tak na mě The Miseducation of Cameron Post působilo prostě hrozně pohodově a odpočinkově. Taková průměrná pohodovka na tři hvězdy, o nepovedeném konci nemluvě, ale já prostě z čistě půdových důvodů musela přihodit čtvrtou hvězdu, páč z Chloë Grace Moretz je najednou takovej kus, že jsem se vrátila po letech do puberty a celej film jsem nad tvou její tvářičkou proslintala, o erotických scénách ani nemluvím, to budu muset ještě zajít rozchodit. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Přinejlepším tři hvězdy a chválu ze Sundance nechápu. Proč natáčet snímek o tom, jak to nikdy ani zdaleka nebylo? Křesťanské převýchovné tábory byly o poznání větší maso jak na začátku devadesátek, kdy se film odehrává, tak nejspíš i teď. Takhle dostáváme jen vyhlazenou, idealistickou vizi světa bez konfliktu vnitřního ani vnějšího. Chloë Grace Moretz je v hlavní roli sympatická, přesto její postava vyvolává řadu otázek, na něž snímek neodpoví. Stejně jako k ní nám nedovolí dostat se blíž ani k ostatním postavám a nenabízí ani psychologickou sondu do hlav mladých lidí, kteří v prudérním prostředí objevují svou sexualitu, ani sociálně ostrou hranu, která by pojmenovávala problém z hlediska systému. Zůstává jen indie oddychovka s pohodovou atmosférou a funkčním řemeslem, na což se sice příjemně dívá, ale když to minete, o nic nepřijdete. Čekal bych, že na Sundance se musí ročně hlásit tisíce takových filmů, takže nechápu, v čem je tenhle zvláštní… ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hrozně málo. Trochu jako limonáda od Disneyho se záporačkou od Disneyho. A přitom třeba postava Johna Gallaghera v sobě vnitřního napětí i potenciálu ke konfrontačním dialogům a hlubším sondám měla až až. Nenásilnou cestou navodit vlastně docela good feeling. Nic nevyčnívá, vše zahlazeno. Ok, klidně takhle, ale všechno zůstane v sálu. V hlavě nic. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě New York (USA). (griph)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy Adam (Forrest Goodluck), Cameron (Chloë Grace Moretz) a Jane (Sasha Lane) jedou na korbě pick-upu, si můžeme všimnout, že v levém horním rohu zadního okénka nad Adamovou hlavou je plakát k prezidentským volbám mezi Billem Clintonem a Allem Gorem z roku 1992. (Matej.Mirejo)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno