Reklama

Reklama

Beze stop

  • USA Leave No Trace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beze stop je nejnovější film Debry Granikové (Do morku kosti), který se vám dostane pod kůži. Je to působivé, tajemné a okouzlující zkoumání života mimo společnost. Dospívající dívka (Thomasin Harcourt McKenzieová) žije se svým otcem (Ben Foster) dlouhé roky v dobrovolné izolaci v rozlehlém lese na okraji oregonského Portlandu. Po náhodném odhalení jejich nelegálního příbytku jsou oba umístěni do speciálního resocializačního programu. Pokusí se přizpůsobit novému prostředí, dokud se z náhlého popudu nerozhodnou vydat na riskantní cestu zpátky do divočiny. Jejich snaha dosáhnout úplné nezávislosti je nutí čelit protichůdné touze být součástí komunity a naléhavé potřebě žít odděleně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (195)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Minimalismus ve scénáři umožňuje spíše příběh vyprávět vizuálně což je hodně dobře. Mírové prostředí a venkovská americká kultura sousedí s rušnými dálnicemi městské společnosti, přesto se navzájem doplňují. Totéž platí pro vztah otce a dcery. Otec, který se bojí být objeven a přizpůsoben modernímu světu, je v kontrastu s jeho dcerou, která touží po jakési stabilitě, poté, co zažívá záblesk normálnosti. Nicméně tato vazba mezi nimi mě skutečně zaujala. Nikdy se o ničem moc nedomlouvají, nikdy se nepohádají, chyby si rychle odpouští a rozumí jeden druhému. Bylo to krásné sledovat. Foster a McKenzie byli senzační společně. Trošku bych čekal jiný konec ale hodně silné 4*. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Drama "Beze stop" poněkud komornějšího ražení je reálnější verzí barevnějšího a rozesmátějšího filmu „Captain Fantastic".. Na šnečí tempo příběhu jsem si musela chvilku zvykat, ale někdy pomalejší snímek není od věci.. Daleko více mne nebavilo nulové pozadí vyprávění a minimální kontext.. Postupem času nabírá film o chlup vyšší tempo a stává se (alespoň pro mne) daleko stravitelnější.. Poslední třetinu z komunity přestárlých hippies jsem si vyloženě užívala.. Ben Foster je prostě a jednoduše skvělej a Thomasin McKenzie, v roli jeho dcery, mu bezvadně sekundovala.. Chyběla mi výraznější pointa.. Nejlákavější na celém počinu je bohužel trailer.. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Captain Fantastic coby válečný veterán prchající před posttraumatickým syndromem. Nezávislé komorní drama řešící především vztah dcery a otce, ale i prázdnotu dnešní západní civilizace a její odtržení od smyslu a přírody. A především otázku svobody jedince. Velmi silný film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Útěkem do divočiny a Tohle je náš svět. Krásná příroda a výborné herecké duo, nezachrání plytký děj, ve kterém se ve výsledku mnoho neděje a tak dojemný konec vyjde docela na prázdno. Škoda, že film nemá nějaké zajímavé myšlenky, nebo vypjaté situace. Takhle zbývají jen ti herci a krásná i když trochu jednotvárná příroda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLÍM, ŽE BY BYLO JEDNODUŠŠÍ, KDYBYCHOM SE PŘIZPŮSOBILI“… /// O zvláštním pojetí života… ale jinak celkem nuda. Život v přírodě není pro každýho. Tady sice nejsme jen v lese, páč občas se děje i něco mimo něj. V těch chvílích je na vás, jestli je nebo není tohle váš životní styl a jestli si s Willem budete rozumět víc než já. Já čekal něco ve stylu Útěku do divočiny, takže mě tenhle traumatizovaném taťka moc nebral. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „My Abandonment“ kterou v roce 2009 napsal Peter Rock, neznám. 2.) Fotr zmizel v lese. 3.) Bydlím v parku. 4.) Thx za titule "mark82". /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě Oregon (USA). (Varan)
  • Před českou premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 30. června 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na Sundance FF. (Varan)

Související novinky

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama