Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (465)

mm13 

všechny recenze uživatele

Každý nástroj je len nástroj a v rukách jedinca (nás) sa stáva vražedným alebo prínosným. Túto myšlienku pred rokmi aplikoval môj veľmi dobrý kamarát na adresu Facebooku a všetkého toho okolo neho a odvtedy som ju z hlavy nepustil. Prečo o tom píšem? Pretože Chaganty sa tým vo svojom filme vôbec nezaoberá. Aj u neho sú sociálne siete a celý internet iba nástrojom - ktorý naplno a funkčne zapojil do štruktúry svojho rozprávania a stvoril 100% čistý žánrový thriller, len operujúci na doteraz nevídanom území. A tento doteraz ledva navštívený terén dokázal prejsť snáď bez jediného čo i len zakopnutia. Naplno podriadené žánrovej formulke a mimoriadne originálne zároveň... a ak nakoniec predsa len s nejakým podtextom (o nástrojoch prínosných či vražedných), tak takým, ktorý mimovoľne(!) a teda prirodzene vyplýva z prostredia, v ktorom sa to po celý čas pohybuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas se stane že je pro určitý typ filmu zvolena ta správná nejlepší forma. A tady to přesně vyšlo. Film jako například Výměna s Angelinou Jolie působí občas napínavě. Tohle je napínavé vlastně po celou dobu. Zoufalý otec ví že mu dochází čas, on svou dceru přeci zná, přestože o sobě začne v průběhu pátrání pochybovat. Film nevyběhl jen s kolegou Hanysem. I já si už už myslel, že vím kdo za tím vším stojí. No prostě paráda, která strčí do kapsy i nejlepší film podle Moviezone Tísňové volání. Nechápu, že tahle pecka unikla naší kinodistribuci. 100% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pátranie, ktoré neohuruje zápletkou, ale boduje voľbou prezentácie. Väčšinu času sledujete obrazovku počítača na ktorú vyskakujú okná plné stôp a hlavne "stôp". Na prvú dobrú to znie ako nuda. Ako pokus ukázať prstom na všeobecnú závislosť na sociálnych sieťach a riziká s tým súvisiace. Našťastie sa naozaj pátra, podozrenie strieda podozrenie a PC je len sprievodca, ktorý Vás pretiahne sieťou falošných uličiek až k pravde. Samozrejme podobných online pokusov tu bolo už viacero, ale Pátrání sa úspešne vyhlo väčšine nástrah námetu a prinieslo uspokojivé preklikanie sa k finále. Keby bolo drastickejšie, tak by sa môj celkový dojem určite prehupol k 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nápad už sice není originální, ale i tak je využitý na maximum a film má opravdu spád a divák pocit, že pátrá spolu s hlavním hrdinou. Nečekaný zvrat jsem tedy čekal, ačkoliv jsem tedy neměl tušení, jaký bude, ale jsem rád za konec, protože jiný bych asi ani vidět nechtěl. Trochu mě rušila jen hudba, která - i když byla dobrá - ten pocit autentičnosti srážela. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wow tak tolik zvratů v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Skvělý film, který dávkuje napětí a nejistotu pomalu celý film, až ke konci si už říkáte wtf, jak je to možné, a přitom to všechno dává dokonale smysl. Velký plus ,že zpracováním je celý film přes webkamery, kamery a sociální média, což je pravděpodobně odkaz na dnešní dobu, a zároveň je to tak perfektně realistické a lidské, až z toho mrazí. Strašně dobře zahrané, že si člověk ani nemyslí, že je to film, ale fakt normální realita. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Počas celého filmu rôzne novinové články naznačujú, že v tom istom čase prebieha invázia mimozemšťanov. (Pat.Ko)
  • David Kim (John Cho) ve filmu pracuje ve společnosti AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutečná společnost, která byla spoluzaložena otcem režiséra Aneeshe Chagantyho Šrí Chagantym, který tam v současnosti pracuje jako technický ředitel. Aneeshova matka, Subha Chaganty, ve firmě také pracuje jako ředitelka pobřežních operací. (Dr Lizal)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama