Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (465)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta avizovaná internetová (resp. "sociálně síťová") forma filmu mě od něho už dopředu odrazovala, děsil jsem se nějakého zběsile sestřihaného galimatyáše ve stylu found footage, ale nakonec byl film nečekaně záživný a kupodivu i dobře "koukatelný" (v kterýchžto dojmech se jak čtu shodnu i se spoustou jiných diváků). A to díky dobře vypilovanému scénáři, vizuálně výborně zpracovanému, i skvěle vypointovanému a vygradovanému. I ten happy end byl snesitelný (i když bych se bez něho obešel) a herci uvěřitelní,takže hodnotím jako jasný nadprůměr. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! I když je logika celého průběhu vyšetřování a postupu při pátrání opravdu mimořádně na pováženou, tak nelze tvůrcům upřít, že skutečně dostáli toho, že se jedná o drama a pustili mi do krve silnou dávku adrenalinu. Takové ty momenty, jako že je třeba vyšetřování pověřen otec pohřešované, se naštěstí časem ozřejmí. Nicméně maximálně divné, bylo například to, jaký otec zvolil postup. Místo prvotního kontaktování lidí, se kterými si jeho dcerka aktivně psávala, se rozhodl obvolávat všechny, koho měla jeho dcerka v přátelích, kde, jak všichni víme, máme každý kdekoho. A takových momentů, který byly z hlediska vyšetřování takřka bezvýznamné a pouze se pokoušely nafouknout stopáž, bylo ve filmu více. Naštěstí film byl opravdu napínavý jako kšandy hospodského štamgasty, a to po drtivou většinu stopáže. Díky své mimořádné inteligenci a celkové úžasnosti, jsem okamžitě správně vydedukoval, že za zmizením žluté dcerky bude stát věrný sledovatel jejího video chatu, neboť tvůrci dali příliš velkou nápovědu, které se můj naprosto úžasný mozek ihned chytil. Jednak se dotyčný jako první přihlásil na chat, když začal vysílat žluťásek a následně se dotyčný ihned odhlásil, když uviděl místo očekávané rákosničky rákosníka. Největší nápověda byla ovšem v historií videí, kde si bystrý divák mohl povšimnout, že při prvním kontaktu dotyčného s rákosničkou neměl dotyčný žádnou profilovou fotku a až v dalších videích měl znenadání vymyšlenou identitu. Nemluvě vůbec o tom, kolik měl o rákosničce informací. Nemohlo být pochyb o tom, že vítr povane odtud. Nezmátlo mě ani evidentně falešné doznání. Naštěstí to tvůrci přeci jen v závěru vypointovali trošku lépe, takže ve výsledku vymysleli docela zajímavé rozuzlení. Snad jen pohádkový happyend byl trošku navíc. Zajímavý nápad, že se kompletně celý snímek odehrává na obrazovkách různé techniky, nejčastěji na monitorech počítačů. Velice mě potěšilo, že se jednalo o reálné operační systémy. Slabší 4 kousky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si na zvolený formát musel chvilku zvykat, ale to si celkem záhy sedlo, protože po dívčině zmizení nabral děj velmi solidní spád. Bylo to napínavé, emotivní a v závěru přišlo překvapivé rozuzlení. Tradiční poselství o škodlivosti sociálních médií nebylo v tomto případě divákovi nějak násilně podsouváno, což je také dost výrazné plus. 85% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Nebýt vytrvalého tatínka, tak by se dcerka hledala do teď. Jak je vidět, internet je špatná, ale v některých případech i dobrá věc. Tady v tom případě pomohla každá drobnost, kterou David našel a dozvěděl se i něco "málo" o své dceři. Zajimavý film, ale bacha pro ty, kteří se na to chtějí podívat - ani s dabingovou verzí budete dost často číst titulky. :D ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

John Cho zjistil, že jeho dcera zmizela a teď se ji pokouší s pomocí policie najít. Poměrně obyčejná zápletka? Možná, ale Pátrání rozhodně není obyčejný film. Díky faktu, že je celý natočený na kamery v mobilech nebo počítači a místo klasického pátrání vidíme, co se děje na obrazovce notebooku, je to něco trochu jiného. A překvapivě dobře to v thrillerovém žánru funguje. Pátrání je zajímavá, ale především napínavá a chytře vymyšlená podívaná, která byste určitě neměli minout. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (52)

  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)
  • Detektívka Vick (Debra Messing) vyhlásila stav "únos" o 8:54 ráno, ale na Amber Alert je vidieť, že bol vydaný o 8:45 ráno. (Pat.Ko)
  • Celý film sledujeme pouze na monitoru počítače nebo televize. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama