Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu mě docela nenavnadil, pokud mám být slušný, ale pak příběh začne být vlivem detektivní práce zajímavý, ačkoli volnější tempo je příznačné pro celý seriál. Z něj je cítit, že v režisérském křesle seděla žena, neb se na povrch silně dostává ženský element delších pohledů, pocitů i každodenního života. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Syrová, děsivě skutečná detektivka o tématu, které je víc než aktuální. Pomalé tempo dává vyniknout hutné atmosféře i charakterům postav, kdy zvlášť oceňuji detektivku Karen Duvall v podání výborné Merritt Wever, která je dominantní mezi svými kolegy, ale submisivní ve vztahu k postavě Toni Collette. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím více mě baví minisérie. Jeden větší příběh, roztažený do pár epizod, který do sebe narvu pod tlakem. A je fajn, že se čas od času objeví minisérie, od které nikdo nic nečeká a pak ho to naprosto semele. A to je případ tohoto seriálu. Netflix znovu dokazuje, že má čich na zajímavé a silné projekty, a dokáže skvěle využít svou taktiku(vypustit všechny díly naráz). Neuvěřitelná má vynikající první epizodu, ze které mrazí v zádech, je znepokojivá, drsná, nepříjemně realistická a hlavně dokonale zaháčkuje, že chceme vidět více, chceme satisfakci, jsme zvědaví a hlavně smutný, že se tohle děje. Bohužel podobné pocity se dostavují až ke konci seriálů, nicméně cesta k nim stojí za to. Seriál po první epizodě zvolní, máme zde dvě časové roviny, nové postavy a vyšetřování dalších případů. A i přestože zde není nic co bychom nikde jinde neviděli, tak i tak se nám to velmi snadno dokáže zarýt pod kůži. Je to dáno skvěle napsanými a zahranými postavy, na kterých to stojí, a se kterými všechno prožíváme. Toni Collette zde hraje výborně a svou roli zvládla velmi dobře. Merritt Wever je skvělá a předvedla parádní výkon a spoustu scén si ukradla pro sebe. Kaitlyn Dever má nejtěžší roli a zahrála to bezchybně. Na ní stojí celá první epizoda, a taky to jestli si pustíme další díly. Dever tuto těžko roli zvládla a ukazuje nám všem, že je hodně talentovaná a velmi dobrá herečka, která do budoucna má co nabídnout. Seriál má hodně nepříjemný okamžiků, má výbornou atmosféru, skvěle funguje napětí, gradace a samozřejmě i vyvrcholení. Přesto se nic z toho nevyrovná první epizodě, která nastavila laťku hodně vysoko.Osobně doporučuji si nic nezjišťovat, udělat si volný den a pustit si první díl, dát si pár panáků a pustit si další díly. Neuvěřitelná je hodně silná minisérie, která není bezchybná, ale to co uvidíme si dost dobře zapamatujeme. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama,které se snaží divákovi přiblížit čím a jak trpí oběti sexuálnch útoků (včetně individuálních reakcí jednotlivých obětí) na straně jedné.A procedurální old school detektivka,která naopak ukazuje kolik práce je s podobnými případy a kdy ani důkazy a konkrétní pachatel nemusí ještě nutně znamenat výhru,na straně druhé.Hodně se mi líbilo,že se tady sází primárně na uvěřitelnost a tudíž to není další CSI s partou geniálních vyšetřovatelů,která případ rozlouskne raz dva.Je hodně vidět,že celý seriál je primárně ženskou záležitostí (režie,scénář,herečky),protože (a není to myšleno nikterak zle) muži tu hrají pouze roli těch co znásilňují,nebo něco pokazí,v lepším případě alespoň pomáhají dvěma hlavním ženským postavám detektivů...80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Důležitý motiv a obrovský potenciál sráží genderový hardcore disbalanc.. Ony ty dvě detektivky možná fakt existovaly a byly dobré, ale tady vyšetřovací tým tvoří čtyři superschopné ženské a mužský element je potlačen na jednoho uťápnutého stážistu/podržtašku a jednoho černocha, který byl tak moc anonimní a nedělal vůbec nic, že vlastně ani nevím jaká byla jeho úloha.... Pak jsou tu jakože dva zlí poldové, kteří mají být jakože příkladem ignorace a nezájmu patriarchálního systému vůči násilí na ženách.. Ehm, jasně, chovali se sice už z kraje nešetrně, ale zájem mají a ve výsledku ten případ (tak jak byl vykreslen) smetli ze stolu z naprosto pochopitelných důvodů. .... Jestli má být feminismus o rovnoprávnosti a ne o nadřazenosti, tak by bylo férové ukázat, že chlap-detektiv nemusí být jen ten šovinistický ignorant, ale, že klidně může být aktivní součástí jádra vyšetřovacího týmu (jak to asi bylo i v reálu) ... Navíc, poslední cca 3 díly nedokážou funkčně dotáhnout a vygradovat velmi slušně rozjetou první polovinu.. Poslední díl je už jen zkratka, pathos a (sebe)mrskání chlapů. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama