Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Zajímavá osmidílná minisérie! Zkouknuto během dvou dní. První díl mě bavil hodně. Mám rád všelijaké vyšetřování, soudní scény apod. Téma znásilnění je velmi časté téma, zde to bylo reálně, drsně, a i smutně sehrané – myslím hlavně ty osudy těch nebohých žen.  Postava mladé Marie byla zajímavá, postupem času se odkrývalo, co je vůbec ta holka zač … Ostatní případy znásilnění byly rovněž zajímavé, ale ne tak jako ta Marie. Ústřední dvě vyšetřovatelky byly super – nedalo se jim nefandit. Co k tomu víc dodávat? I po detektivní linii to bylo dobře zvládnuté. Jen ta první půlka epizod mě bavila víc, pak se to trochu, a to především díly 5 a 6 táhlo, ale velká nuda rozhodně nehrozila. Finálním dílem se to pěkně uzavřelo, i to závěrečné poděkování Marie po telefonu té policistce mi přišlo pěkné. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že příběhu, jenž Unbelievable prostředkuje, by spíš slušel formát true crime dokumentu ve stylu American Murder, eventuálně formát max dvouhodinového celovečerního filmu. Proč? Troufám si tvrdit, že těch šest a půl hodiny minutáže lze obhájit jen těžko, páč: a) linka s Marií (typově přesná Kaitlyn Dever) a s kupením křivd jedna na druhou rychle omrzí; závidím těm, kterým v souvislosti s touto linkou nepřišlo na mysl, že je série pouze emočně ždíme (tahle "hra" se hraje tak, že teď se několik hodin budeme čím dál tím víc rozhořčovat, ale nebojte, na závěr přijde satisfakce) b) vyšetřovací linka sama o sobě neobstojí, ve svém žánru spadá v šeď, nevyvolala ve mě takřka žádné napětí, nebo přesněji řečeno zklamání z tápání a radost z odhalení (srov. se žánrovou špičkou Zodiacem nebo Mindhunterem), navzdory tomu, že detektivkám Rasmussenové (vynikající Toni Collette) a Duvallové (neméně skvělá Merrit Waver) nešlo nefandit. Nicméně, oněch naprosto 82% chápu a nemám s nimi problém. Už jen kvůli tomu, kterak Unbelievable nemilosrdně tepe rape culture si červená čísla (70% a víc) navzdory mým výtkám zaslouží. První epizoda (+ soud) rozhodně patří k tomu nejsilnějšímu, co jsem letos viděl. 65% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z krimisérií na Netflixu, co nám dlouhé roky utíkala, i když tenhle žánr u nás doma stále frčí nejvíc. Pilotem hodně poutavé, následným vývojem a propojením s minulostí už méně zábavné, ale trpkým koncem s příměsí happy endu zase povedené pokoukání na klasický večer u televize. Úplně si mě to nezískalo, ale zklamán neodcházím. [viděno na Netflixu] ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je strašně smutné a opravdu NEUVĚŘITELNÉ, že se něco takového děje. Bohužel celkem na denním pořádku. A věřte, že jste součástí problému, pokud musíte veřejně ventilovat, že podle vás jsou daleko horší věci než znásilnění a problém zlehčovat. Slečna tady by zasloužila pár facek, její jediná omluva by mohla být to, že se ještě jedná o školačku, která ani pořádně neví, co píše. Jinak minisérie je tragickou ukázkou toho, že systém dost často selhává. Víceméně "happy" end jako tady (nevím do jaké míry inspirovaný skutečností) se většinou v takových případech nekoná. Možná, že pro někoho to bylo utahané, ale mě si všechny hlavní představitelky hrozně získaly. Úžasné výkony. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Skutečná totožnost Marie Adler (Kaitlyn Dever) nebyla veřejnosti nikdy odhalena. Žena je známá pouze pod svým prostředním jménem Marie, seriálové příjmení Adler je tak vymyšlené. (oli009)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama