Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná mne neuvěřitelně mile překvapila. Závažné krimi téma skvěle zpracované. Dvě hlavní komisařky jsou výborně zahrané, i všechny oběti až děsivě autenticky. Člověk měl díky rozumnému tempu děje čas na to, aby si uvědomil, jak mají tyto zneužité ženy zpackaný další život. První oběť nás provází svým nelehkým osudem po celou dobu seriálu, což bylo velmi zajímavé až do samého konce. Oceňuji taky zobrazení detailů vyšetřování i za cenu pomalejšího tempa. Přesto je celý seriál velmi napínavý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál by mohol fungovať skôr ako nejaký dobrý film. Tých 8 častí sa fakt dosť vlečie. Atmosféra navodená dobre, ale inak je tam dosť aj hluchých miest, niekedy kecov o ničom. Mne sa zdá, že prvé 4 časti boli lepšie než tie posledné, ktoré to mali celé vygradovať. A hoci som sa pri Unbelievable extra nebavil, u komentárov sa pobavím vždy. Napríklad: "Dá se na to koukat třeba u žehlení". Po tejto skvelej rade som si istý, že v československých domácnostiach budú prevládať rozhovory podobného typu: "Zlatko, idem žehliť! Pusť tam niečo o znásilnení, nech mi to ide od ruky!" ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to bude o niečom inom, avšak o to viac ma prekvapilo a bavilo to, čo prišlo. Jasné, bol to v podstate "iba obyčajný" detektívny príbeh, ale bolo to dobre natočené, rozvrstvené, spracované, napínavé a postavy boli sympatické. Možno vsuvky zo života Marie Adler mi pôsobili trochu rušivo, resp. až tak ma to nezaujímalo v porovnaní s vyšetrovaním, ale je jasné, že nakoniec to nejako bude súvisieť, resp. dôjde k nejakému prepojeniu. Celkovo to bolo dobre ukončené, vygradované, možno trochu moc idealistické, ale uspokojivé. Toni Collette super ako vždy ale páčila sa mi aj Merritt Wever a celý tím vyšetrovateľov. Odporúčam. 8,5/10. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z krimisérií na Netflixu, c nám dlouhé roky utíkala, i když tenhle žánr u nás doma stále frčí nejvíc. Pilotem hodně poutavé, následným vývojem a propojením s minulostí už méně zábavné, ale trpkým koncem s příměsí happy endu zase povedené pokoukání na klasický večer u televize. Úplně si mě to nezískalo, ale zklamán neodcházím. [viděno na Netflixu] ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Důležitý motiv a obrovský potenciál sráží genderový hardcore disbalanc.. Ony ty dvě detektivky možná fakt existovaly a byly dobré, ale tady vyšetřovací tým tvoří čtyři superschopné ženské a mužský element je potlačen na jednoho uťápnutého stážistu/podržtašku a jednoho černocha, který byl tak moc anonimní a nedělal vůbec nic, že vlastně ani nevím jaká byla jeho úloha.... Pak jsou tu jakože dva zlí poldové, kteří mají být jakože příkladem ignorace a nezájmu patriarchálního systému vůči násilí na ženách.. Ehm, jasně, chovali se sice už z kraje nešetrně, ale zájem mají a ve výsledku ten případ (tak jak byl vykreslen) smetli ze stolu z naprosto pochopitelných důvodů. .... Jestli má být feminismus o rovnoprávnosti a ne o nadřazenosti, tak by bylo férové ukázat, že chlap-detektiv nemusí být jen ten šovinistický ignorant, ale, že klidně může být aktivní součástí jádra vyšetřovacího týmu (jak to asi bylo i v reálu) ... Navíc, poslední cca 3 díly nedokážou funkčně dotáhnout a vygradovat velmi slušně rozjetou první polovinu.. Poslední díl je už jen zkratka, pathos a (sebe)mrskání chlapů. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama