Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná je seriál, který navýsost uvěřitelným, věcným a civilním způsobem líčí vyšetřování případu sexuálního napadení, ze kterého se postupem doby díky houževnatosti a zápalu policejní vyšetřovatelky stává něco většího, znepokojivějšího a trpčího. Oproti běžné žánrové produkci je tu větší prostor věnován obětem trestných činů a ačkoliv absentuje často používaný manifestačně plakátový feministický prvek, má Neuvěřitelná výrazně femininní zabarvení. Je o ženské intimitě, studu, bolesti a vzpomínkách, které se mění v nůž, co bodá do nejcitlivějších míst. Nečekejte akční scény, ale trpělivou kriminalistickou práci s nezbytnými slepými uličkami. Ze série mi utkví především skvěle zahraná vyšetřovatelka v podání Toni Collette a celkově dobrý pocit z projektu, na kterém neshledávám žádné výraznější slabiny. Celkový dojem: 80 %. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě - jsem žena, mám mírně feministické názory, ale tenhle #MeToo seriál šel fakt mimo mě. Příběh několika žen, které byly znásilněny jedním mužem, který léta uniká zákonu, z toho "hlavní" hrdinku policisté donutí k tomu, že si znásilnění vymyslela a soudí se s ní za křivou výpověď. Neustále omýlané fráze, že znásilnění je pro ženu ten nejhorší zážitek v životě, na který už nikdy nezapomene a bude na něj myslet každý den svého života - jako vážně? Vážně se ženě nemůže stát mnohem horší věc? Prosím vás... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Zajímavá osmidílná minisérie! Zkouknuto během dvou dní. První díl mě bavil hodně. Mám rád všelijaké vyšetřování, soudní scény apod. Téma znásilnění je velmi časté téma, zde to bylo reálně, drsně, a i smutně sehrané – myslím hlavně ty osudy těch nebohých žen.  Postava mladé Marie byla zajímavá, postupem času se odkrývalo, co je vůbec ta holka zač … Ostatní případy znásilnění byly rovněž zajímavé, ale ne tak jako ta Marie. Ústřední dvě vyšetřovatelky byly super – nedalo se jim nefandit. Co k tomu víc dodávat? I po detektivní linii to bylo dobře zvládnuté. Jen ta první půlka epizod mě bavila víc, pak se to trochu, a to především díly 5 a 6 táhlo, ale velká nuda rozhodně nehrozila. Finálním dílem se to pěkně uzavřelo, i to závěrečné poděkování Marie po telefonu té policistce mi přišlo pěkné. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ok, this just broke me. But then it fixed me so everything's fine. Napsat o tomhle seriálu, že je další z řady krimi, které si hrají na True Detective, by bylo dost nefér... ale je to pravda a zajdu ještě navíc tak daleko a řeknu, že se to podobá první řadě Temného případu víc jak letošní třetí série. Jasně, místo rituální vraždy tady máme kupu znásilnění, místo filosofování v autě o tom, jak se všechno točí v kruhu, tady máme jedno krátký country vystoupení (plno věcí se ale pořád točí v kruhu), a místo několikaminutové akční sekvence na jeden záběr se tu dělaj večeře, opravujou auta a prodávaj párky v obchodě. Je to dokonalý? Absolutně ne. Trefuje se to ale do černého snad v každém zachyceném aspektu reality? Jo, pravděpodobně bohužel jo. Hlavně to ale ukazuje to dobrý i to špatný z téhle branže, je to dostatečně procedurální, ale staví to současně i na psychologii obětí, ukazuje to, v čem systém selhává, a kdy naopak může fungovat. A čím víc chyb v tom paradoxně najdu, tím skutečnější, živější mi to přijde. Rozhodně jeden z nejzajímavějších počinů letošního roku, co se nejspíš vryje do paměti na hodně dlouho, a to i přesto, že řemeslně nijak nevystupuje z řady všech těch dalších krimi... jež si taky hrály na True Detective. 9,5/10 :) P. S. totálně jsem uhodl původ přezdívky Max the Knife!!! Problém je, že jsem tu písničku už někde slyšel, ale za boha si nemůžu vzpomenout kde. Kdo mi to poví, má u mě pivo, nebo bod, nebo aspoň vřelé díky. Díky. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Feministická krimi série, kde ženy jsou nejen obětmi, ale také všechno řídí. Muži jsou v lepším případě jen do počtu, v tom horším jsou břídilové, kteří vyšetřují zločiny povrchně a ledabyle a pochopitelně jsou to ti násilníci nebo ušlápnutí ňoumové, kteří se neustále omlouvají i za své omluvy. Vyšetřování série znásilnění vede dvojice nesympatických kriminalistech, které mají nad muži vždy navrch a lehce je stírají. Jedinou zajímavou postavou je Marie a její příběh. Psychologie této dívky mě bavila a za ní dávám lehce nadprůměrné hodnocení. Tak genderově jednostranně natočený seriál jsem ještě neviděl. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno