Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná mne neuvěřitelně mile překvapila. Závažné krimi téma skvěle zpracované. Dvě hlavní komisařky jsou výborně zahrané, i všechny oběti až děsivě autenticky. Člověk měl díky rozumnému tempu děje čas na to, aby si uvědomil, jak mají tyto zneužité ženy zpackaný další život. První oběť nás provází svým nelehkým osudem po celou dobu seriálu, což bylo velmi zajímavé až do samého konce. Oceňuji taky zobrazení detailů vyšetřování i za cenu pomalejšího tempa. Přesto je celý seriál velmi napínavý. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím více mě baví minisérie. Jeden větší příběh, roztažený do pár epizod, který do sebe narvu pod tlakem. A je fajn, že se čas od času objeví minisérie, od které nikdo nic nečeká a pak ho to naprosto semele. A to je případ tohoto seriálu. Netflix znovu dokazuje, že má čich na zajímavé a silné projekty, a dokáže skvěle využít svou taktiku(vypustit všechny díly naráz). Neuvěřitelná má vynikající první epizodu, ze které mrazí v zádech, je znepokojivá, drsná, nepříjemně realistická a hlavně dokonale zaháčkuje, že chceme vidět více, chceme satisfakci, jsme zvědaví a hlavně smutný, že se tohle děje. Bohužel podobné pocity se dostavují až ke konci seriálů, nicméně cesta k nim stojí za to. Seriál po první epizodě zvolní, máme zde dvě časové roviny, nové postavy a vyšetřování dalších případů. A i přestože zde není nic co bychom nikde jinde neviděli, tak i tak se nám to velmi snadno dokáže zarýt pod kůži. Je to dáno skvěle napsanými a zahranými postavy, na kterých to stojí, a se kterými všechno prožíváme. Toni Collette zde hraje výborně a svou roli zvládla velmi dobře. Merritt Wever je skvělá a předvedla parádní výkon a spoustu scén si ukradla pro sebe. Kaitlyn Dever má nejtěžší roli a zahrála to bezchybně. Na ní stojí celá první epizoda, a taky to jestli si pustíme další díly. Dever tuto těžko roli zvládla a ukazuje nám všem, že je hodně talentovaná a velmi dobrá herečka, která do budoucna má co nabídnout. Seriál má hodně nepříjemný okamžiků, má výbornou atmosféru, skvěle funguje napětí, gradace a samozřejmě i vyvrcholení. Přesto se nic z toho nevyrovná první epizodě, která nastavila laťku hodně vysoko.Osobně doporučuji si nic nezjišťovat, udělat si volný den a pustit si první díl, dát si pár panáků a pustit si další díly. Neuvěřitelná je hodně silná minisérie, která není bezchybná, ale to co uvidíme si dost dobře zapamatujeme. ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

Tři úžasné výkony hereček Toni Collette, Merritt Wever A HLAVNĚ Kaitlyn Dever. Seriál v mnoha ohledech nahlíží na věci pouze ženskou optikou a tu a tam v jejich nezávislosti a emancipaci tlačí až moc pilu. Nic to však nemění na tom, že jde o neuvěřitelně silný, mrazivý příběh, jehož detektivní linka díky osobitému stylu vyšetřovatelek bez problému zaujme stejně jako nesmírně složitá osobnost hlavní oběti. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Skaredsi afektovane herecky jsem snad jeste nevidel. Pribeh o tom, jak chlapi jsou vsichni naprd, zatimco holky bezva. Chudak stazista mezi temi ambicioznimi skeblemi. Nejtrapnejsi momenty filmu byly ty, kdyz si holky detektivky spolu vyrazily, ta natahovana holcici plkanda a mudrovani (based on true story?;). Nakonec to ten utaply stazista, ktery mozna mezi tim zacal v tom zenskem kolektivu menstruovat cele cracknul, holky potrdlovaly v baru, jedna detektivka se lesbicky zamilovala do druhe a nastal dojemny happy-end s placanim se po zadech trvajici dele, nez celou jednu epizodu! Pribeh je to silny, ale zpracovani bohuzel natahovane low-cost estradni televizni. Dokument by byl lepsi. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera zvečera vlítla na to, co tady někdo rozumný pochválil, co šlo jen s největším sebezapřením vypnout, netušila jsem, že seriál vychází z reálných událostí, ze skutečných postav vyšetřovatelek, z Pullitzerem oceněného novinového článku... Precizně natočená ženská záležitost, která mě osobně oslovila mnohem více, než podivně udřístané True Detective a jiné podobné. Síla! Chytlo mě to teda fest. Ano, má to svoje minimuchy, ty nesednou zejména takovému, kdo nemá v oblibě myslící, šarmantní, šikovné ženy, které kromě bystrosti disponují i značnou dávkou tolik důležité empatie, znalostí chyb v policejním systému a rafinovanou schopností vyšetřovat tak, aby se to žádného přiblbého, namachrovaného, často násilnického policejního macha příliš nedotklo. No výborné! Tonka to je moje holka, přesně moje krevní skupina, v kombinaci s úžasnou Merritt Wever vytvořily tak sympatickou dvojici, že bych se velmi přimlouvala, aby si ty dvě, i celý jejich tým včetně stážisty, zahráli i v dalších namakaných krimoškách. Co se týče americké Křenkové, takhle má hrát Křenková! Dějová linie, kterou Kaithlyn hrála byla děsná. Člověk by ji vzal do náruče a staral se o ni, klidně roky. Ostatně všechny dámy, které znázornily oběti násilníka, neměly chybu. Hajzl jeden. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno