Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

InJo 

všechny recenze uživatele

Procedurální feministická detektivka skloubená s osobním dramatem o jedné osudové křivdě. O znásilnění (a jeho důsledcích) už vzniklo nepochybně mnoho filmů, málokterý počin se ale této závažné problematice věnuje tak důsledně jako tento osmidílný titul. Neuvěřitelná (nepříliš šťastně zvolený doslovný překlad originálního názvu) na jedné straně sleduje dvojici umanutých detektivek, které chtějí za každou cenu dopadnout rafinovaného sériového násilníka, na té druhé pak jednu z jeho obětí, která však měla tu "smůlu" (v tomto případě vážně velmi slabé slovo), že jí policie její výpověď neuvěřila, což postupně vedlo k téměř kompletní devastaci jejího dosavadního života. Doporučuji ke zhlédnutí primárně radikálním odpůrcům feminismu a kampaně #MeToo - třeba je přiměje se nad svými postoji k těmto tématům (a k ženám obecně) alespoň trochu zamyslet. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to přes 80 procent (přesně 82) a já tomu dám jen 3 pecky, což může být v mém světě a systému hodnocení maximálně 64%. A tolik to u mě asi i je, protože 4 hvězdy tomu prostě nedám. Zprotivilo se mi to tím nadutým finále, kdy se jeden a půl dílu poplácávali po zádech za to, jak byly (holky) dobrý. Jiná holka byla na můj vkus pro změnu nepřiměřeně ostrá na pochybovačnýho detektiva Parkera, když ho přišla na služebnu zjebat jak malýho Jardu a vynutit si na něm omluvu, přestože se jí od něj už předtím dočkala. Ale to je prkotina- narozdíl od pocitu, že této trestné činnosti by ve zločinem zamořené Americe těžko věnovaly policejní složky takové úsilí. Zaujala mě ještě jedna věc, a sice policejní vybavení a pracoviště á la Apple Inc. A v kontrastu k tomu advokát, kterej dostane na starosti ex offo obhajobu v den, kdy má u soudu další 4 případy a s tímhle novým tam ten den musí hned pětkrát. Přijde mi do očí bijící ten nepoměr mezi podmínkami pro práci u americké policie a u amerických soudů. Ale to je jedno. Seriál to není špatnej, ale za týden si na něj nevzpomenu. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z krimisérií na Netflixu, co nám dlouhé roky utíkala, i když tenhle žánr u nás doma stále frčí nejvíc. Pilotem hodně poutavé, následným vývojem a propojením s minulostí už méně zábavné, ale trpkým koncem s příměsí happy endu zase povedené pokoukání na klasický večer u televize. Úplně si mě to nezískalo, ale zklamán neodcházím. [viděno na Netflixu] ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som si povedala - aké jednoduché a primitívne. O čom budú ďalšie časti? Nakoniec ma pobavilo práve to, že som sa mýlila a nesprávne som si vytvorila názor. Musím uznať, že „ohnivko v reťazi“, ktoré ma spočiatku rozčuľovalo – teda postava Marie Adler, ma nakoniec pacifikovala najviac a vďaka hereckému predvedeniu Kaitlyn Dever minisériu hodnotím vysoko. Páčili sa mi aj obidve vyšetrovateľky, nepôsobili na mňa prefeminizovane. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Skutečná totožnost Marie Adler (Kaitlyn Dever) nebyla veřejnosti nikdy odhalena. Žena je známá pouze pod svým prostředním jménem Marie, seriálové příjmení Adler je tak vymyšlené. (oli009)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama