Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to bude o niečom inom, avšak o to viac ma prekvapilo a bavilo to, čo prišlo. Jasné, bol to v podstate "iba obyčajný" detektívny príbeh, ale bolo to dobre natočené, rozvrstvené, spracované, napínavé a postavy boli sympatické. Možno vsuvky zo života Marie Adler mi pôsobili trochu rušivo, resp. až tak ma to nezaujímalo v porovnaní s vyšetrovaním, ale je jasné, že nakoniec to nejako bude súvisieť, resp. dôjde k nejakému prepojeniu. Celkovo to bolo dobre ukončené, vygradované, možno trochu moc idealistické, ale uspokojivé. Toni Collette super ako vždy ale páčila sa mi aj Merritt Wever a celý tím vyšetrovateľov. Odporúčam. 8,5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělé procedurální drama, které možná nepřináší nějaké šokující detektivní zvraty, ale právě tou střídmostí a uvěřitelností je tak skvělé. Hlavní hrdinka je zpočátku na ránu, ale postupně tak nějak divák s ohledem na všechny ty nelehké okolnosti a věk pochopí. Navzdory těžkému tématu je to sympatické tím, jak plynule, neafektovaně a lidsky to je odvyprávěné. I se všemi těmi chybami, které lidé v životě dělají. Na Netflix produkci až nezvykle kvalitně a vyspěle. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál by mohol fungovať skôr ako nejaký dobrý film. Tých 8 častí sa fakt dosť vlečie. Atmosféra navodená dobre, ale inak je tam dosť aj hluchých miest, niekedy kecov o ničom. Mne sa zdá, že prvé 4 časti boli lepšie než tie posledné, ktoré to mali celé vygradovať. A hoci som sa pri Unbelievable extra nebavil, u komentárov sa pobavím vždy. Napríklad: "Dá se na to koukat třeba u žehlení". Po tejto skvelej rade som si istý, že v československých domácnostiach budú prevládať rozhovory podobného typu: "Zlatko, idem žehliť! Pusť tam niečo o znásilnení, nech mi to ide od ruky!" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Skutečná totožnost Marie Adler (Kaitlyn Dever) nebyla veřejnosti nikdy odhalena. Žena je známá pouze pod svým prostředním jménem Marie, seriálové příjmení Adler je tak vymyšlené. (oli009)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama