Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým zaměstnanců musí pracovat v budově, která právě prochází rekonstrukcí, kde nefunguje protipožární ochranný systém a hrozí únik plynu. Kvůli několika nečekaným událostem dojde k smrtící řetězové reakci v celé budově. Několik lidí je zraněno a uvězněno uvnitř. Michael a Colin uvízli na osmém patře a jediný, kdo je může najít a zachránit je hasič Ray Vargas. Ale když se jim začne osmé patro doslova rozpadat pod nohami, nezbývá jim než vyrazit na dlouhou a nebezpečnou cestu mezi troskami a plameny. Jejich životy jsou ohrožené a osudy nejisté. Musejí bojovat o to, aby se udrželi vzájemně naživu a našli cestu ven z ohnivého pekla. (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

TomQ 

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám, protože jsem se vydržel dívat až do konce. Efekty sice nebyly dobré, ale už jsem viděl i mnohem horší. Problémů ale samozřejmě film má spoustu. Hasiči si do hořící kacelářské budovy jdou jako na procházku, žádný stres, žádný spěch. Pohybují se po zakouřených chodbách bez masky, ačkoliv s sebou tahají (zbytečně) tlakové láhve na zádech. Zásah řeší jedna jednotka 5 hasičů (až úplně v závěru lze trochu vycítit, že asi přijely i další vozy). Velitel postává celou dobu u vozu, neuvěřitelně hloupě/zlostně/naštvaně se šklebí a občas dá nějaký ten "rozkaz", který ovšem hasiči zcela ignorují (dokonce i otevřeně). Výtah spadne samozřejmě zlomek sekundy poté, co z něj vyleze žena, načež samozřejmě nezafunguje nouzová brzda (kterou má každý výtah a není nijak vázaná na elektřinu apod.), výtah dopadne na dno šachty a EXPLODUJE. Přítomnost plynu je divákovi názorně signalizovaná tetelením vzduchu, ale lidi plyn vůbec necítí. Jediné překvapení spočívá v tom, kdo přežije a kdo ne - čekal jsem to trochu opačně. ()

BLStryker odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná kanadská urážka všech filmů s tématem požár/hasiči od Skleněného pekla, přes Oheň až třeba po Okrsek 49. Na tomhle zmetku je špatně úplně všechno - od hodně NEspeciálních efektů až po trapné panáky napodobující herce. Režiséra, scénáristu a vůbec celý štáb bych nechal zamknout v osmipodlažní kancelářské budově, zapálil jí a pravým, levým i dobrovolným hasičům zakázal přijet. ()

Reklama

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Plynové potrubí, které se úslužně rozpojí po mírném úderu - to aby hned v úvodu nastartovalo neodvratný běh událostí ... unikající plyn, který nejspíš používá nějaký deodorant - to aby zakryl svou charakteristickou "vůni" ... digitální ohníček, který snaživě provádí digitálními výbuchy - to aby neochudil diváda o jedinečný zážitek ... dohadující se hasiči, kteří zasahují v hořící budově BEZ DÝCHACÍCH PŘÍSTROJŮ - to aby nemohli spolu s obličejem zakrývat i svá duševní rozpoložení ... výtahová šachta vybavená zářivkami, které patrně mají vlastní zdroj elektrické energie - to aby mohly nepřetržitě svítit a svítit a svítit na cestu všem poutníkům výtahovou šachtou ... a tak dále a tak podobně. Bída a utrpení ... amatérské video, shlédnuté víceméně omylem. Jediné záběry, které za něco stojí, jsou vyplýtvány hned v úvodu - zachycují SKUTEČNÉ hasiče a SKUTEČNÉ požáry, nicméně jejich využití mi připadá dosti neetické. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film je vlastně postavený na odporných laciných digitálních efektech, které jsou už samy o sobě solidní peklo, k tomu připočítejte kupu přehrávajících neherců, mizerný scénář, pitomý děj, dialogy jak po lobotomii, pochopitelně i hrozně "emotivní" závěr, a dostanete se do toho nejhoršího pekla, v jakém se lze v daný okamžik ocitnout. Dalších slov netřeba, pokud máte dost odvahy, tak neváhejte, tohle se prostě musí zažít. 0/10. ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Vyprostí ženu z výtahu a ten hned na to spadne a exploduje. Týpek otevře dveře od schodiště, zahlásí šéfovi, že je vše OK, hned po tom ho odnikud smete výbuch s digitálními plameny a na šéfa odněkud spadnou trosky. A už jsem vám říkal, že požární systém ve stropě nemůže kapat a že ty trubky jsou pod pořádným tlakem? Vážně tu vodu v celém baráku vypínat nemuseli. Jo a nikdo si toho nevšiml? Tohle je geniální film! :D ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama