Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný western. Clint Eastwood a Lee Van Cleef jako lovci lidí. No a samozřejmě Ennio Morricone a jeho nezapomenutelná hudba. A stejně jako Tenkrát na Západě má svoji harmoniku, tento film má svoje hodinky. Z trilogie (Pro hrst dolarů; Pro pár dolarů navíc; Hodný, zlý a ošklivý) je podle mě nejlepší. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked skutocna legenda mala prist az o rok neskor, aj prostredny diel dolarovej trilogie je klasikou zanru, plnou nezabudnutelnych momentov, ktorej sa len skutocne tazko da nieco vycitat. Pri dueloch (hlavne potom ten zaverecny), pri ktorych hra jemna, no zlovestna melodia z vreckovych hodiniek, sa mi stavaju dupkom vsetky chlpy. (10/10) ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl této volné trilogie Pro hrst dolarů aneb špagety bez kečupu. Tentokrát se Clintu Eastwoodovi dostalo společníka, se kterým se setká v poslední části Hodný, zlý a ošklivý. Film je oproti prvnímu značně dynamičtější, scénář ještě propracovanější. Měl bych jen jednu výtku. Na to, že se jedná o tzv. spaghetti western, šetřili tvůrci kečupem. Když někdo dostane tři rány z bezprostřední blízkosti, měla by se asi objevit nějaká ta krev. Tady jen herec předvede teatrální gesto, rozhodí rukama a je mrtvý. Ale to nemůže dojem z báječného westernu zkazit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako sa zdá byť všetko ľahké, keď je príbeh dobrý, zápletka vyskúšaná a dialógy nie sú síce najlepšie na svete, avšak súvisia spravidla s akciou a nie je to povinné rozprávanie pre rozprávanie. Skvelú kapitolu tvorí všadeprítomná zložka príbehu, to jest humor, primeraný. Dobro zvíťazilo aj tu nad zlom, čo by mohlo byť hlavné motto každého westernu. Pre pár dolárov naviac má oproti svojmu predchodcovi farebnejší dej a pár naozaj nezabudnuteľných scén (viď. finále) a i Ennio Marricone napísal ešte pútavejšiu melódiu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha slabšie ako Dobrý, zlý a škaredý (1966), ale stále čo sa westernov týka jasný nadpriemer. V tomto prípade musia dvaja lovci ľudí spojiť sily aby dolapili obávaného banditu. Clint Eastwood bol vynikajúci, ale podobne ako v už zmienenom Dobrom, Zlom... ma viac zaujal Lee Van Cleef. Film určite odporúčam, pekný dobrodružný a napínavý príbeh, plný slnka, potu, špinavých košieľ a drsných tvárí s prstom na spúšti. 85/100 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (46)

  • I když byl film v USA z počátku poměrně neúspěšný a vzbuzoval pochybnosti (stejně jako Pro hrst dolarů, 1964), Clint Eastwood si uvědomoval, že tento snímek bude díky své odlišnosti znamenat revoluci ve westernovém žánru. (ClintEastwood)
  • Ačkoli se Eastwoodovo pončo během "dolarové trilogie" nikdy nepralo, muselo se spravit oněch sedm děr po Ramonových kulkách z "prvního dílu". V tomto filmu je pončo nošeno obráceně a v některých scénách jsou stopy po kulkách (nyní za pravým ramenem) jasně patrné. (džanik)
  • Pro roli mladého lovce odměn si Sergio Leone přál výhradně Clinta Eastwooda. Z celkového rozpočtu 600 tisíc amerických dolarů dostal za svou roli nabídku ve výši 50 tisíc dolarů, tedy o 35 tisíc více, než za předchozí snímek Pro hrst dolarů (1964). (Monco)

Související novinky

Kultovní western dostane nové pončo

Kultovní western dostane nové pončo

10.07.2024

"Dobrých předělávek není nikdy dost.", řekli si nejspíš producenti ze stáje Euro Gang Entertainment, když se rozhodli odklepnout to, že ikonický western Pro hrst dolarů se dočká remakeu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama