Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl této volné trilogie Pro hrst dolarů aneb špagety bez kečupu. Tentokrát se Clintu Eastwoodovi dostalo společníka, se kterým se setká v poslední části Hodný, zlý a ošklivý. Film je oproti prvnímu značně dynamičtější, scénář ještě propracovanější. Měl bych jen jednu výtku. Na to, že se jedná o tzv. spaghetti western, šetřili tvůrci kečupem. Když někdo dostane tři rány z bezprostřední blízkosti, měla by se asi objevit nějaká ta krev. Tady jen herec předvede teatrální gesto, rozhodí rukama a je mrtvý. Ale to nemůže dojem z báječného westernu zkazit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu sice znít jako gramofon, ale mistr Leone a mistr Morricone jsou zárukou úspěchu. A pokud k tomu připočítáte vždy skvělého Clinta a bez debat nejlepšího Lee Van Cleefa, tak vám vyjde western, který ani v nejmenším nezaostává za Tenkrát na Západě nebo Hodný, zlý a ošklivý. A zde mě Leone přesvědčil, že patří do mé TOPky režisérů. Opravdu další jedinečný zážitek! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Prečo je A Fistful of Dollars tak skvelý? Okrem Leoneho svižnejšej réžie oproti jeho pokračovaniam (ale iba o niečo) a vynikajúcej Moriconneho hudby (okamžite sťahujem OST) je tam famózny Clint Eastwood ktorému tu polovicu stopáže ukradne nie až tak famózny Lee Van Cleef. A finále je tu totálne priemerné na rozdiel od toho fantastického z jednotky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je ultimatívny drsňák a jeho pakt s druhým bounty hunterom Lee Van Cleefom tvorí skvelú premisu filmu. For a few dollars more je zhruba na rovnakej úrovni ako jednotka, príbeh je však prehľadnejší a lepšie vyrozprávaný, naopak úvod a záver jednotky boli epickejšie. Ale tá hudba je stále geniálna! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost možná třetí nejlepší western (snad nemusím ani jmenovat první dva), Clint Eastwood je drsný, ale přesto sympatický chlapák a třebaže "kloboukový" zápas s Lee Van Cleefem prohrál, u mě je pořád jednička divokého západu. Pro pár dolarů navíc je zajímavý příběh o dvou lovcích lidí, kteří si zprvu tak trochu překáží, ale nakonec se spojí a na to všichni bandité krutě doplatí, Sergio Leone režíruje výborně a závěr je tradičně skvélý napínak, pro milovníky westernů není co rešit, já tento žánr příliš nevyhledávám a tak jsem se trochu nudil. 8/10 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (46)

  • Proslulá úsečná, pomalá a odměřená mluva postav ztvárněných Clintem Eastwoodem, později využívaná nejen v Leoneho snímcích, se poprvé objevila až v tomto filmu. Eastwood byl totiž nadšen dabérem, jenž ho v „jedničce“ (Pro hrst dolarů, 1964) namluvil pro italskou verzi právě tímto způsobem. Tak ho tento projev uchvátil, že způsob mluvy přijal za svůj. (DaViD´82)
  • Ačkoli se Eastwoodovo pončo během "dolarové trilogie" nikdy nepralo, muselo se spravit oněch sedm děr po Ramonových kulkách z "prvního dílu". V tomto filmu je pončo nošeno obráceně a v některých scénách jsou stopy po kulkách (nyní za pravým ramenem) jasně patrné. (džanik)

Související novinky

Kultovní western dostane nové pončo

Kultovní western dostane nové pončo

10.07.2024

"Dobrých předělávek není nikdy dost.", řekli si nejspíš producenti ze stáje Euro Gang Entertainment, když se rozhodli odklepnout to, že ikonický western Pro hrst dolarů se dočká remakeu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama