Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

calculus 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí a zdaleka i nejlepší filmová adaptace slavného Dumasova románu. Knihu jsem kdysi se zaujetím četl možná třikrát, ale tento film dal postavám takovou tvář, jak si je vybavuji dnes. Michael York v roli d´Artagnana je nezapomenutelný, nádherná Raquel Welch jako paní Bonacieux rovněž. Hraběte Rocheforta určitě ještě nikdo nezahrál lépe než Christopher Lee. Dále Olivier Reed, Richard Chamberlain, Faye Dunaway, Charlton Heston a další. Skvostná záležitost. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Dumasova adaptace mušketýrského kvarteta. Výborné kostýmy a výprava, šermířské souboje skvěle zvládnuté výborné herci sedící do svých rolí jak klaďáci v čele s drsňákem Oliverem, tak záporáci, kterým vládne důstojný pán Heston - i přes různé jiné adaptace z moderní doby, Lesterova verze dodneška nepřekonaná - Jeden za všechny, všichni za jednoho ! - 85 % ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného příběhu (zpracovaného do podoby dvojfilmu) až do hořkého finále... "Jsem ztracena, musím zemřít..." dí krutá mylady pod mečem kata z Lille ve svém tragickém posledním výstupu této filmově velmi zdařilé (byť s větším důrazem na akci a tím pádem nutným větším odstupem v ději a postavách od románové předlohy) a nestárnoucí filmové adaptace nestárnoucího historického románu... ()

reich 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jsou klasika, která se mi snad nikdy neokouká. Pokračování úspěšného prvního filmu, které nám přináší opět výpravné dobrodružství s hvězdně obsazeným filmem. Film představuje mušketýry (Michael YorkOliver ReedRichard Chamberlain a Frank Finlay) v hodně za spravedlností, ctí a lásce, kteří se musí vypořádat s vychytralým a prohnaným kardinálem Richelieum (Charlton Heston), jeho služebníkem a nebezpečným špionem Rochefortem, kterého hraje vynikající  herec Christopher Lee a krásnou a nebezpečnou Milady de Winter (Faye Dunaway). A to vše doplňuje, za mě nejkrásnější herečka doby na celé planetě a to sice Raquel Welch, která hraje Constance de Bonacieux. Film plný napětí, strhující akce, plný soubojů. Navíc celý příběh a oba filmy podtrhuje vynikající hudba od Michela LegrandaZasloužené vysoké hodnocení, jelikož tato verze je lepší, než ta francouzská. 100%  ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama