Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

Chase 

všechny recenze uživatele

Druhému dílu už trochu chyběl tah a nějaká silná dějová linka (v prvním díle náhrdelník) a nějak už mi tam chyběla lehkost. Celou dobu se jen k něčemu nevyhnutelně schyluje a z tohoto na psychiku náročného zchylování sem tam vyskočí parádní scéna (snídaně na hradbách). Navíc chybí hudba Michela Legranda. Na druhou stranu dostává zásadnější roli v příběhu můj oblíbenec Athos v podání Olivera Reeda. Závěr přinese potřebné emoce a Athosovy klidným hlasem pronášené osudové repliky se zaryjí do hlavy. Co mě zarazilo bylo, když jsem kdysi v televizi ve verzi s novým dabingem narazil v závěru filmu na scénu, která v původním filmu který jsem znal z vhs nazpaměť chyběla. Netuším jestli tehdy neprošla cenzurou, či co k úpravám vedlo, každopádně musím přiznat, že bez oné scény bych se obešel a původní verze se mi líbila víc. SPOILER!!! V původní české verzi chybí scéna popravy Milady. Naposledy se Milady objeví v klášteře, kdy na ní namíří Athos a řekne jí "Varoval jsem vás...Na tuto cestu nebudete potřebovat koně." Pak už se neobjeví a člověk si může snadno domyslet co se asi přihodilo. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři dle mého gusta. Mají vtip i šarm a ovčem i šerm. Sice když mi někdo připomene onoho gaskoňce, nebo pokud si čtu listy pana Dumase, tak D'Artagnan je u mě mladý kluk s knírkem a bradkou. Ale York mě přesvědčil, že je správnou volbou. Dvojka se mi líbí ještě víc než jednička. Možna to je tou hudbou, možná tím monologem Athose o muži, jež miloval jednu dívku, možná těmi emocemi, které nahnali nenávist do očí d'Artagnanovi, když zjistí, že jeho milovaná je mrtvá.... Výborný film! Jen do dnes uvažuju, proč byly vystřiženy záverečná scény s popravou milady de Winter v původním českém výborném dabingu. Nedávno jsem viděl v České televizi reprízu a zajímalo mě, zda chybějící scény doplní. Doplnili. Ale jen pohled na kata se sekerou. Ale část, kdy Athos zadrží DArtagnana, chybí... ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Film provázející mé dětství, v kině jsem na něm tehdy byl asi pětkrát. Úžasný biják, nabitý hvězdami a akcí, láska a protivenství, prostě vše, co lze od dobrodružného žánru očekávat. Ovšem po létech jsem si říkal - v televizi to taky není špatné. Možná stačilo natočit to jako TV film. A hlavně - jestlipak už jednou někdo pojedná filmově tento román způsobem, který by se alespoň blížil originálu? ()

Dzanecki 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhý díl nebyl slabší. Naopak mi zde přijde větší důraz kladený na vtip, který se povedl. I akční scény jsou koukatelnější. I přesto, když se řekne tento film, první, na co si vzpomenu je legendární snídaně mušketýrů během boje s protestanty. Tato scény by měla být nesmazatelně zapsána v knize světové kinematografie, protože její smysl pro humor mě doslova dostal.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno