Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen ty písně v sobě mám tak hluboko, že by to stačilo na to, abych tenhle film hodnotil 100 %, ale on je tu ještě fakt, že na tom filmu je strašně moc vidět, jak si to všichni užívali, ale také to, jak se snažili diváka zaujmout a zabavit. Je to den ze života jedné úžasné skupiny, ale hlavně je to zábavný den, při kterém se pořád něco děje a je to místy krásně absurdní. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou tak obrovský fenomén a legenda v hudební branži, že podobný úkaz se asi hodně dlouho (jestli vůbec) opakovat nebude. Takže nápad natočit s nimi celovečerní film, který je protkán jejich hity, se tak nějak sám nabízel. A John, Paul, George a Ringo si toto natáčení evidentně užívali plnými doušky, zablbli si, zašprýmovali, sem tam přihodili nějaký ten hit a mě to s nimi moc bavilo i po padesáti letech od uvedení tohoto snímku na světlo světa! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilé dílko, kde těžko tušit, co ze scén bylo plánovaných, a které nikoliv. Do té doby dokumentarista Lester natočil film dokumentárním způsobem, čímž mu dodal zvláštní kouzlo včetně minipříběhů (nefungující obraz na monitoru v režii při koncertu a pokusy asistentky jej naladit), scenárista Alun Owen pak během víkendu s Beatles zapsal jejich hlášky a zvláštní humor i hry se slovíčky a dokázal to ústrojně do filmu vrazit. Navíc je zajímavá linie uťápnutého Starkeyho a jeho méněcenných pocitů, jež vyvrcholí v úžasných scénách jeho fotografování po městě a dialogem s kluky - což celé pak zase vede sympaticky k tomu, že jak ti kluci ze třídy (čtyři) se nakonec sejdou u řeky, neb k sobě patří, tak i Beatles se před koncertem sejdou všichni, protože přijdou na to, že bez toho jednoho vlastně nemohou vystoupit a jsou nekompetní). Inu a k tomu ozdobička na dortu ve formě Paulova dědečka, který je k sežrání (ale doma bych ho mít nechtěl). A samozřejmě písničky od Beatles a ty fanynky, co si rvaly vlasy (copak asi na rto říkají dnes, když se vidí? :-)). Jako záznam té doby je to celkově kouzelné, příjemné, natočené s nadhledem a se správným, rošťáckým vtipem. Škoda, že pak Beatles zblbnuli a vymastili si mozek drogami. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 2/10/// +baječná hudba, výtečné gagy -poněkud rychlé tempo, černobílí/// První film Beatles a musím uznat, že je výtečný. Od začátku jak jsem pronikal do filmu jsem se stále více a více bavil, bezvadné hlášky a humor který prochází celím filmem doplňuje správně zvolená hudba. Film má rychlí spád a v některých situacích je i dojemný (hlavně závěr)./// Celkem 83%/// ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Natáčení během největší beatlemánie nebylo jednoduché. Například 3. března 1964 měli The Beatles přijet vlakem z Mineheadu na Paddington Station, ale přišla zpráva, že nádraží je doslova obleženo fanoušky. Vlak proto zastavil na West Ealing Station a Beatles byli na Paddington odvezeni vozem. Tam si sedli do nádražních pokladen, podepisovali se přítomným fanouškům a po několika minutách opět odjeli pryč. (Robbi)
  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)
  • Film se s několika přestávkami s ohledem na nabitý program The Beatles natáčel od 2. března do 24. dubna 1964. Režisér Richard Lester do něj zakomponoval i několik záznamů z různých reportáží a tiskovek. (Robbi)

Reklama

Reklama