Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

pepo 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne ladená komédia pojednáva o jednom ťažkom dni slávnej kapely The Beatles. Ten je spôsobený koncertným vystúpením a trampotami so starým otcom Paula. Štvorica "chrobákov" sa pred kamerami evidentne baví a vy sa budete tiež. A to nielen vďaka legendárnym pesničkám. Prvý z filmových projektov tohto zoskupenia získal nomináciu na Oscara za scenár. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné blbnutí Beatles, u kterého jsem se příjemně bavil, párkrát i zasmál nahlas a poslechl si i pár skvělých písniček (jedna z mých nejoblíbenějších tam dokonce hrála dvakrát). Hodně se mi i líbilo, jak to bylo natočené a celkově se mi na to příjemně dívalo. Akorát ze všech jejich filmů mám Help! o něco radši, ale i tak se mi Perný den líbil a i když bych spíš dal silné 4*, nakonec kvůli písničkám a té příjemné atmosféře zaokrouhlím nahoru a dám slabých 5*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 2/10/// +baječná hudba, výtečné gagy -poněkud rychlé tempo, černobílí/// První film Beatles a musím uznat, že je výtečný. Od začátku jak jsem pronikal do filmu jsem se stále více a více bavil, bezvadné hlášky a humor který prochází celím filmem doplňuje správně zvolená hudba. Film má rychlí spád a v některých situacích je i dojemný (hlavně závěr)./// Celkem 83%/// ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ona je to v podstatě normální dobrá britská komedie, ale Beatesáci to všechno o třídu pozvedají a hudba je úžasná (And I love her, All my love I ´m sending to you, A hard day´s night, Can´t buy me love). Nejvyšší hodnocení dávám za to, co bych nejspíš nazvala umělecký dojem: film, pro který miluju šedesátý léta. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Film se s několika přestávkami s ohledem na nabitý program The Beatles natáčel od 2. března do 24. dubna 1964. Režisér Richard Lester do něj zakomponoval i několik záznamů z různých reportáží a tiskovek. (Robbi)
  • Scéna, v ktorej Beatles bežia po požiarnom schodisku, a potom vyvádzajú na poli, mala byť pôvodne natočená za zvukového doprovodu Lennonovej pesničky "I´ll Cry Instead". Režisérovi Richardovi Lesterovi sa však nehodila, preto ju nahradil skladbou "Can´t Buy Me Love". (kosticka7)

Reklama

Reklama