Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Když probírám seznam filmů, které si znovu rád pustím, patří k nim nepochybně Perný den, který mi dokáže zlepšit den. Mimochodem dodnes mojí nejoblíbenější kapelou zůstávají Beatles, zbláznil jsem do nich hned s prvním poslechem. Mně se otevřel nový směr. To byl důvod, proč jsem začal hrát na kytaru a bylo to fajn. Žil jsem muzikou. Jenomže tohle všechno už je pryč a nemůže se vrátit. Takhle nějak to cítím... ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Býtlsáci nám umožnili nahlédnout do jednoho z jejich obyčejných dní a dali stvořit film, za který jejich fanoušci platí zlatem. Hard Day's Night je mé (od nich) nejoblíbenější a tedy nejposlouchanější album a tak bylo sledování filmu velice příjemným zážitkem. Velmi milé a zábavné. Hrozivý děda je nejen děsivý, ale i spolu s Lennonem nejzábavnější. Velkou pozornost si však zaslouží také Ringo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • George Harrison při běhu v úvodní scéně upadne na zem a rychle se opět zvedne. To nebylo zamýšleno. Režisér Richard Lester ale nepovedený záběr ve filmu nechal. (Morien)
  • McCartneyho dědeček (Wilfrid Brambell) v suterénu divadla napodobuje podpisy The Beatles na fotografiích. Podobnou věc prováděli při první návštěvě USA v letadle cestovní manažeři Neil Aspinall a Mal Evans, kteří také napodobovali podpisy The Beatles pro americké fanoušky. (Robbi)
  • Stejnojmenné album "A Hard Day's Night" vyšlo 10. července 1964, čtyři dny po premiéře filmu. (don corleone)

Reklama

Reklama