Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

It's been a hard day's night, and I'd been working like a dog. It's been a hard day's night, I should be sleeping like a log. But when I get home to you, I find the things that you do. Will make me feel alright. You know I work all day to get you money to buy you things. And it's worth it just to hear you say you're going to give me everything. So why on earth should I moan, cos when I get you alone. You know I feel OK (The Beatles - A Hard Day's Night). A ten George z nich byl stejně nejlepší ;-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi krapet pripomina Bazanty. Tady je humor sice spis slovni a je takovej jemnej anglickej a pisnicky tu jsou daleko lepsi, ale na druhou stranu, Les Charlots umi narozdil od Beatles aspon trochu hrat a jsou to daleko vetsi sympataci. Nejvic me tu vzdy pobavil ten uchylackej dedek, kterej porad delal nejaky problemy. Taky je tu hezky videt atmosfera koncertu. Takze nakonec pekny 4*, ale je to hlavne za toho dedka a super pisnicky. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou tak obrovský fenomén a legenda v hudební branži, že podobný úkaz se asi hodně dlouho (jestli vůbec) opakovat nebude. Takže nápad natočit s nimi celovečerní film, který je protkán jejich hity, se tak nějak sám nabízel. A John, Paul, George a Ringo si toto natáčení evidentně užívali plnými doušky, zablbli si, zašprýmovali, sem tam přihodili nějaký ten hit a mě to s nimi moc bavilo i po padesáti letech od uvedení tohoto snímku na světlo světa! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Občas vídám jev nazvaný "fotky, které vás donutí pociťovat stesk nad věcmi, které jste přitom nezažili" a Perný den mi přesně takový stav způsobuje. Konkrétně scéna, kdy se John, Paul a George rozhodnout pomocí songu "If I Fell" rozveselit ubručeného Ringa a během společného hraní se začnou všichni usmívat a píseň si užívat. Mám v takovou chvíli nejširší úsměv od ucha k uchu a mám ho nakonec po většinu toho nejhezčího chaosu, pištění, útěků, šedesátkové módy, agentova stresu a nestárnoucích písní, co se nikdy neomrzí. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Pět dní před koncem natáčení se filmový štáb nacházel v Londýně. Toho využili neznámí pachatelé, kteří vykradli byt George Harrisona a Ringo Starra na Green Street v Knightsbridge. (Robbi)
  • Odpověď Ringo Starra na otázku novinářky "Are you a mod, or a rocker?" ("Jste mod, nebo rocker?") slovy "I'm a mocker" ("Jsem posměváček") byla v roce 2007 časopisem Premiere zařazena na 58. místo žebříčku "100 nejlepších filmových hlášek". Mod je subkultura vzniklá v Londýně koncem 50. let s vrcholem na začátku 60. let, jejímž životním stylem jsou hudba, módní oblečení, úhledně učesané krátké vlasy, tanec a skútry Lambretta nebo Vespa. (Morien)

Reklama

Reklama