Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Jehan 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to nemá tu černobílou přímočarost a živelnost Perného dne, který těžil z první velké vlny beatlemanie a přirozeného půvabu protagonistů. Lester se nicméně uměl vyřádit a ten britský švihlý humor tam občas pořád je. Beatles nebyli jen úžasní muzikanti, ale i inteligentní komedianti a šarmatní sympaťáci. Pitomý scénář vem čert. Anglie 60. let byla úžasným územím, kde bylo lze páchat podobné počiny ve velkém stylu. Vizuální stylizace je zcela nadčasová. Natož pak ty geniální písničky! Bílé útesy doverské! A ty flekaté "špinavé" džíny a džínové košile na Bahamách? Perla!! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

Reklama

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nedává smysl, ale je to velmi zábavné, co je to? No přece Help!, totální šílenost ve které uvidíte Beatles v jednom totálně nelogickém příběhu plném geniálních gagů a nudných hluchých míst, díky kterým je snímek značně nekonzistentní. Hudba je ale fajn, Beatles jako herci taky a převlek za sněhuláka je jedním slovem úžasný... :-) ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju už od malička. Absurdní humor, hudba Beatles, šílená zápletka, zábavný konec, tenhle film má vážně co nabídnout. Co na tom, že to třeba nemá úplně bezchybný scénář nebo geniální kameru, tím je celý příběh ještě zvláštnější a zábavnější. Help je u mě naprostá klasika a zábava, které není co vytknout. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Beatles by si tohle asi neměli nechat ujít, ale pro ty ostatní - jako jsem já -, kteří Beatles neposlouchají, to taková nutnost rozhodně není. Takové silné "herecké" obsazení má asi nalákat diváky, že by to mohlo být super, když tam hraje jedna z jejich oblíbených skupin. Třeba jo, ale to je tak jediné, na co se jde těšit. Zápletka by ještě docela šla, ale dějově to stojí za houby - celé mi to přišlo docela povrchní, bez jakéhokoli většího "vykreslení" dějové stránky. Asi se mám spokojit s tím, že Ringo má prsten, který nejde sundat a že to má něco společného se smrtí či co.. nevím. Ještě že je to okořeněno tím britským humorem, který úroveň filmu zvedá výš, než by si zasloužil. O zábavu je rozhodně postaráno, což je jen dobře (ke konci už to ovšem taky slábne). A kdo by se těšil na to hlavní - Beatlesácké písničky -, tak ten taky zrovna dvakrát nadšen nebude, protože je jich tu jako šafránu. Když si to shrnem, tak z toho výjde naprosto nevyvážený mix, na který se jde vcelku bez problému koukat. Avšak pokud nejste fanouškem britského humoru, radši to ani nezkoušejte.... 5.5/10 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Steve Turner ve své knize o vzniku písní Beatles vzpomíná, že režisér Dick Lester s filmovým štábem od počátku počítali s názvem Help, ale problém tkvěl v tom, že existoval už jiný film se stejným názvem. Proto padaly možnosti jako Eight Arms Hold You, (což bylo uvedeno na některých deskách), nebo dokonce Beatlemania II (možný pozůstatek po jednom z navrhovaných titulů pro A Hard Day's Night). Nakonec se otázka porušení práv vyřešila pouhým přidáním vykřičníku. (Robbi)
  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)
  • Když Beatles usednou v indické restauraci ke stolu, přepadnou stoupenci bohyně Kailí původní původní kapelu a spustí instrumentální verzi písničky "A Hard Day's Night". (Morien)

Reklama

Reklama