Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Film staví na praštěném příběhu a nových písních skupiny. V té době se Beatles ještě rozkoukávali. Johnovi a Ringovi bylo 25, Paulovi 23 a Georgovi jen 22, a údajně byli celou dobu natáčení zhulený. Jejich hravost jim nelze upřít a je to snad i klíč jejich úspěchu. I po dlouhých desetiletích láká pozornost náhled do jejich soukromí - viz autentický Get Back (2021). Help je ale spíš přetvářka, póza, experimentální a bláznivý hudební videoklip. Ruku na srdce: ten film moc nefunguje, i když hudba je fajn a některé vtipy se povedly. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Poněkud roztahaný děj a typicky britský humor, který zde, ale zůstal jen na třetině cesty. Jenže mě to nemůže nepřipomenout, sérii filmů s francouzskou skupinou Les Charlots (série Bažantů), jejich hudba (upřímně) sice nesahala Beatles ani po kotníky, ale co se týče bláznivých filmů se situačním humorem patřila k naprosté špičce, což se o Beatles, jejichž filmy vznikaly spíše pod nátlakem komereční úspěšnosti "beatlemánie", než čehokoliv jiného, bohužel říci nedá, jejich film nemá špatný námět, ale ve výsledku "komediálním" není tak dobrý jak již zmińovaná série Bažantů, za film 40%, ale za hudbu Beatles 100%, celkově pak za film 60% s konečnými slovy - pobaví, ale neoslní jako jejich hudba. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

HELP! Na co jsem se to proboha díval? Nudné, nevtipné, okaté a špatně natočené. V tomhle někdo vidí něco úchvatného? Hudba Beatless je mi cizí, neříkám, že je špatná to není, ale je i poměrně ukradená a od chvíle, kdy si tihle pánové myslí, že jsou víc než Bůh tak po nich už moc psů neštěkne. Zaslouží si lepší film, než bláznivou komedii, protože v tomto případě už se radši podívám na Spice World. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Beatles ve filmu zpívají sedm písniček, z toho čtyři složil John (Help!, You´re going to lose that girl, Ticket to ride a You´ve got to hide your love away), dvě Paul (The night before, Another girl) a jednu George (I need you). - - O textu a názvu titulní písně, která je jedním z největších hitů skupiny, John později řekl, že písní opravdu volal o pomoc. Byl v té době závislý na drogách, cítil se vyčerpaný a osamělý, trápily ho deprese a přemýšlel o sebevraždě. Ve filmu to naštěstí vůbec není poznat. - - Na natáčení na Bahamy si brouci vzali samé letní a plážové věci, ale bylo jim tam pak velmi chladno, protože tam zrovna panovala kalendářní zima. - - Při výbuchu nastražené bomby během hraní curlingu šlo o skutečnou nálož. Ringo později vzpomínal, jak s Paulem uháněli několik set metrů daleko a pak se ještě uklidňovali cigaretou marihuany. - - Vztah samotných Beatles k filmu nebyl jednoznačný. "Byl to dobrý film, ale nebyl to náš film," řekl o mnoho let později Paul. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Totálně ulítlá záležitost. Ujeté komedie byli v té době ve Spojeném království v módě, s počínajícím fenoménem jménem James Bond začly být populární špionážní zápletky a hlavně - Beatles na vrcholu. Oproti "Pernému dnu", který ukazuje jeden "obyčejný" den slavné čtyřky, je "Help" nečím úplně jiným. Máme zde spousty postav i hodně humorných situací. Ovšem v druhé půli je film buď zdlouhavý, nebo zase hrozně moc uspěchaný a ztřeštěný. "Pernému dnu" se sice nevyrovná, ale i tak je to skvělá komedie s legendárními písničkami a pro fanoušky Beatles nezbytnost. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Richard Lester samozřejmě chtěl, aby Beatles skutečně lyžovali, ale protože nebylo možné riskovat jejich zranění, dostala čtveřice dubléry – byli jimi Herbert Lürzer, Hans Pretschner, Franz Bogensperger a Bernard Krings. Lürzer uměl anglicky, dobře lyžoval a jeho rodina vlastnila hotel Edelweiss, ve kterém se štáb ubytoval a dva týdny tu strávili i Beatles. Jak Lürzer vzpomínal, brzy padla určitá bariéra, zejména proto, že skutečné Beatles jejich dvojníci nijak neobtěžovali a také se nestavěli do role úslužných patolízalů. Za svou službu Beatles si za ony dva týdny vydělala čtveřice „náhradních lyžařů“ kolem 14 000 šilinků, přičemž standardní plat za tutéž dobu činil kolem tisícovky. (Robbi)
  • Beatles poprvé ve filmu vejdou do svého "čtyřdomu" a John Lennon bere z knihovny útlou publikaci. Jedná se o jeho druhý literární počin "A Spaniard In The Works". Když později ulehá do svého lůžka pod úrovní podlahy, můžeme si všimnout, že už tam několik stejných knížek leží. (Robbi)
  • Steve Turner ve své knize o vzniku písní Beatles vzpomíná, že režisér Dick Lester s filmovým štábem od počátku počítali s názvem Help, ale problém tkvěl v tom, že existoval už jiný film se stejným názvem. Proto padaly možnosti jako Eight Arms Hold You, (což bylo uvedeno na některých deskách), nebo dokonce Beatlemania II (možný pozůstatek po jednom z navrhovaných titulů pro A Hard Day's Night). Nakonec se otázka porušení práv vyřešila pouhým přidáním vykřičníku. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno