Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA Bad Samaritan (více)
Trailer 1

Sean (Robert Sheehan) a Derek (Carlito Olivero) jsou dva zlodějíčci, kteří vykrádají domy, jejichž majitelé tou dobou večeří v restauraci. Sean se ale namočí do maléru – pro další krádež si vybere dům Calea Erendreicha (David Tennant), který u sebe vězní a týrá neznámou ženu. Sean by ženu rád vysvobodil, ale má kluk, jemuž nikdo nevěří, šanci v nerovném boji s bohatým psychopatem? (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní thriller by mohl být kratší, čímž by vypadla hluchá místa. Pár scén napětí má, ať už se psem, objev oběti či závěr, ale jako celek je kolísavé. Osobně mi však nejvíce vadil hlavní hrdina Sean, jelikož udělat z něj naprostého debila nebylo nejšťastnější. A až do samého konce se sice snaží, jenže dělá botu za botou, což už nevypadá normálně, ale hloupě. Pochvalu si naopak zaslouží D. Tennant v roli psychopata, protože toho slizouna jsem mu věřil. Škoda, že sympatické postavy jaksi chybí a navíc k tomu C. Olivero vypadá jako Jan Kraus, což mne poněkud drtilo... Na jedno podívání dostačující. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Plnokrvný, nervydrásajúci thriller, ktorý mňa ako fanúšika žánru dokázal takmer dokonale uspokojiť. Zbytočne sa budeme zasierať úvahami, čo mal kto urobiť, alebo neurobiť, komu čo povedať alebo kam ísť. Mňa to napriek všetkým dejovým kotrmelcom prikovalo k obrazovke na celých 110 minút, pričom som sa ani jeden jediný raz nepozrel na časomer, ani nestopol prehrávanie. A to je známka kvality. Davida Tennanta nepoznám, ale tu sa uviedol ako skvelý záporák a verím, že zopár takýchto postáv si ešte v hororoch strihne. Výhrad mám v podstate len veľmi málo. Od začiatku to šlape ako dobre namazaný stroj. Funguje atmosféra, napätie a je tu naviac aj komu držať palce. Nečakane výživný filmík na neskorý večer. Silno odporúčam... 75 %!! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin za svou kariéru „zboural“ hodně mrakodrapů a nejednou nám detailně představil americkou vlajku, coby letitý úspěšný producent ale zřejmě zatoužil po zvolání „akce“ a zkusil to i coby rejža. Debut Geostorm byl ovšem průšvih, napodruhé je to výrazně lepší. Dva kámoši si vybrali poměrně zajímavou živnost – parkují auta u luxusní restaurace, a zatímco se jejich majitelé cpou jehněčím, hoši se nezvaní mrknou k nim domů. Jak už to tak bývá, právě si vybrali hodně špatnou oběť. Na kreditce má zřejmě hodně zlaťáků, ovšem jeden z mladých flákačů v domě najde i něco jiného. A policie mu (dle očekávání) nevěří, zvlášť když chtěl někomu vykrást kvartýr. A samotný majitel luxusního domu se o mladíky sám začne zajímat. Hra kočky s myší může začít. Devlin se snaží, první polovina je hodně dobrá. Rafinovaná, napínavá, poměrně originální. V druhé půlce si ovšem sám šlape na to, co si vybudoval. Vizuál nepřekvapí, drive je pryč, stopáž je hodně přestřelená (něco přes 90 minut by stačilo a bylo by to našlápnuté), mnohé scény jsou zoufale nevýrazné a postrádají vnitřní napětí. A mocná FBI vyčkává za bránou na povolení (vážně?). Charismatický psychopat David Tennant nicméně velmi solidní. Jak říkám, první polovina je na 4 hvězdy, druhá minimálně o jednu méně. Tak si vyberte. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedná se o kvalitní Hororový Thriller, víc napínavý, než je moje guma u trenek. Opravdu, už dlouho jsem nebyl u filmu tak napnutý jako právě u Bad Samaritan. Nebylo místa, kde bych mohl vydechnout, z toho šíleného tempa, stále se něco dělo. Herci jsou sympatičtí, David Tennant zahrál psychopata na výbornou. Dalším velkým plusem bylo pro mě prostředí, hltal jsem každičký kousek, moderní vychytávky, super Maserati a dokonalá atmosféra. Jsou tu dvě scény, při kterých jsem se lekl tak, že se málem sesypal barák. Škoda jen, že to nebylo ještě více Hororovější či krvavější. Doporučuji, slabší pětička. (491. hodnocení) ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Označení hororu je dosti zavádějící, ale jako thriller je to velice dobré. Šel jsem do toho výhradně kvůli Robertu Sheehenovi , kterého mám rád od jeho nezapomenutelné role v Misfits, ale příjemně mě překvapily i ostatní postavy, v čele s výborným Tennantem. Děj má rychlý spád, seznamování s postavami je krátké a od první půl hodiny, kdy se vše otočí proti našim hrdinům-záporákům a dostanou se do pasti ve hře na kočku a na myš, se napětí dalo krájet. Jakožto gore maniaka mě samozřejmě mrzela absence tohoto skvělého prvku.. to je má jediná výtka, která však tento skvělý thriller stojí jednu hvězdu. Možná kdyby se tvůrci odvázali a ukázali byť jen jedinou torture scénku, která by stála za to, šel bych na plný počet. I když je hlavní postava v podstatě záporná, tak Sheehan disponuje obrovským charisma, díky kterému bych mu fandil i kdyby hrál roli Tennanta. Za sebe mohu rozhodně doporučit, já se parádně bavil a kdo od toho nebude očekávat ,,Áčkové'' výkony, neměl by být zklamaný. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Portlandu ve státě Oregon (USA). (ČSFD)
  • Auto, které řídí obě dvě postavy, je značky Maserati Quattroporte, které bylo pro film upravené, hlavně jeho přední část. (Kudly4)

Reklama

Reklama