Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA Bad Samaritan (více)
Trailer 1

Sean (Robert Sheehan) a Derek (Carlito Olivero) jsou dva zlodějíčci, kteří vykrádají domy, jejichž majitelé tou dobou večeří v restauraci. Sean se ale namočí do maléru – pro další krádež si vybere dům Calea Erendreicha (David Tennant), který u sebe vězní a týrá neznámou ženu. Sean by ženu rád vysvobodil, ale má kluk, jemuž nikdo nevěří, šanci v nerovném boji s bohatým psychopatem? (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto upřímně a vážně vám říkám, že si naprosto uvědomuji, jak je ta zápletka naprosto hloupá, neoriginální, nezajímavá a předvídatelná a tím pádem i celý tenhle film. A že kdyby v tom nebyl Tennant, tak nejen, že bych to nejspíš vůbec neviděl, ale kdyby náhodou ano, hodnotil bych jistě méně. Ale nejspíš jen o hvězdu. Ono je to totiž velice, velice dobře natočené a technicky zvládnuté. Na správných místech to k mému velkému překvapení dovedlo i velice slušně šokovat a překvapit a i přes slabší rozjezd se to po první půlhodině fakt slušně rozjelo, gradolo a napětí stoupalo na výbornou. Hlavní hrdina je navíc fakt sympaˇák a David Tennanr prostě psychopaty umí jako málokdo, a tenhle je obzvlášť šťavnatý a nebojí se absolutně ničeho, což je sympatické. Tennant si celý film samozřejmě ukradl zcela pro sebe a já si to fakt užíval. Bad Samaritan vážně není žádné béčko, je to prostě velice kvalitní thriller, který je zvládnutný po naprosto všech stránkách. Šel jsem do toho s minimálním očekáváním a ani jsem pořádně netušil, o čem to vlastně je, ale o to příjemněji překvapený jsem byl. Jeden z nejlepších filmových zážitků roku 2018, ačkoliv to vůbec nic neznamená a klidně se mi smějte. Jsou tam samozřejmě nelogičnosti, ale ty já neřešil. Naopak mně trošku mrzí, že více nezapracovali na padouchově minulosti, jinak ale asi fakt nemám co vytknout. 95%. Prostě jo. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Celkom pozeratelny film, ktory hororom nie je ani zdaleka. Z hororu je len logika hlavnych postav, lebo miestami boli dobre blbi. Pre srandu si porovnajte pripravy na ich lupeze. Jeden vs. druhy. Komedia fakt. Na druhej strane, samotny film je snazivy, neviem najst ine slovo, jednoducho ma to bavilo. Zaporak nema chybu, Tennant bol v tej role fakt skvely. Vyraznou mierou sa pricinil o napatie vo filme. Ked tak premyslam, tak z celeho filmu ma najviac zaujal on, kedze "vyrobit" ho bolo prakticky nemozne a ten jeho vyraz tvare si proste zapamatate. Kratko po filme som to videl na 4*, no s odstupom casu som to okresal. S FBI to tam zbytocne komplikovali, dufal som v silne finale, ktore vsak neprislo. Skoda, potencial tam bol. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov roku 2018, napriek tomu že agenti FBI stoja pred dreveným plotom a čakajú na povolenie k prehliadke, napriek tomu že zlodejíčkovi policajný detektív neverí /biely postarší detektív, prirodzene/ a ani FBI na tom nie je príliš lepšie /nebyť mladej, prirodzene, čiernej, prirodzene, politická korektnosť, prirodzene, progresívnej ešteže nie slovenskej agentky/. Tak sa mladík /prisťahovalec, prirodzene/ púšťa do nerovného súboja zo zlým bohatým postarším /bielym prirodzene/ ujom, ktorý nie je v snehu schopný nájsť stopy dvojice na úteku. Chýb je vo filme príliš veľa, ale tak nejako ich človek Devinovi odpustí, pretože trochu sa v úvode pobaví, neskôr zažije trochu akcie a až do konca ho film drží v akom takom napätí. Nebyť povinnej politickej korektnosti vzor 2015 a neskôr mohlo to byť ešte lepšie, takto 81%... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Když se rozhodneš vykrást dům nesprávnýho člověka, tak můžeš hodně rychle narazit. Brzo se to zvrtlo a náběh na super thriller (určitě ne horor), byl na světě. Postavy na béčkovej horor víc než obstojný, ale kam to po půlce začlo směřovat, už tak fajn nebylo. Záporák, kterej do tý doby válel a byl o krok napřed, najednou přestal myslet. V tu chvíli se karta obrátila a v tu chvíli to ztratilo veškerý napětí. Škoda, protože jsem si od toho sliboval větší surovost. FBI tam byla úplně pro smích, jen taková vsuvka. Průměrnej počin. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin je schopný producent a scenárista, a až jeho druhý režijní počin ho katapultoval mezi schopné režiséry. Vzdor příšernému názvu je to věru adrenalinový thriller s hororovou příměsí. Devlin nevsadil na žádné známé herecké kapacity, jména David Tennant a Robert Sheehan nikoho nepošlou do kolen, daleko známější herečka Kerry Condon je tou vězněnou obětí, vedlejší role také nejsou bezvýrazné, celý cast působí neokoukaně. Stěžejní nápad s objevem uvězněné mladé dívky není ani náhodou inovativní. A hra kočky s myší, respektive inteligentní psychopat vs maník, co mu narušil klid, pokoj a teritorium, to má ve filmovém vesmíru bezpočet variací. Devlin však učinil zázrak - film natočil zcela neotřelou formou a jeho styl má náznaky určité sofistikovanosti. Co mně naopak místy chybělo, byl cit pro některé vyhrocené scény, ty nakonec nevyzněly tak drasticky, jak by si bývaly zasloužily. Režisér a jeho herečtí svěřenci ale určitě nepolevoval, delší stopáž byla pokryta tak akorát spádem událostí. Slušně se zapracovalo na napětí. Mnozí ocení, že to nepřetéká krví a místo toho se sází na invenční ráz. Takže mně z toho vychází příjemné překvapení, film jsem chtěl původně dokonce obejít, tak moc neatraktivně na mě působil. A fakt bych se nezlobil za větší krevní průtok. Má to spolehlivý energický náboj, který diváckou pozornost dokáže udržet, režijně, scenáristicky a herecky je to na úrovni, příznivci sofistikovanějších thrillerů se pomějí. 10/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které řídí obě dvě postavy, je značky Maserati Quattroporte, které bylo pro film upravené, hlavně jeho přední část. (Kudly4)
  • Natáčelo se v Portlandu ve státě Oregon (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama