Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Supermana si po dějové stránce se svým předchůdcem s ničím nezadá. Samozřejmě chybí osobnost jakou v prvním díle ztělesňoval Marlon Brando, ale když se podíváte na ostatní vedlejší obsazení, tak kvalitou tomuto velikánovi ostudu určitě neudělá. Triky jsou už dost zoufalé, svým způsobem to působí béčkově, nicméně mě se tenhle druhý díl líbil téměř tolik, jako jeho starší bratříček. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jediný světlý moment téhle stupidní taškařice je Lex Luthor v podání Gena Hackmana. Jinak je to vskutku kreténská podívaná, kde se nahánějí nezničitelní šašci a drtí, co jim přijde pod ruku. Bude to dost drsný humor, ale kdyby Reeve našel zálibu v koních dřív, mohl nás tohohle ušetřit. Nebyla by to žádná škoda. 25% ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Supermana! Na stejné úrovni jako první díl. Fantasy, krásně naivní film o muži bez slabin, který je z jiné planety a dokáže porazit kohokoliv díky svým úžasným schopnostem. Tentokrát se utká s vězni ze své vlastní planety, kteří byli uvězněni ve dvojrozměrném vězení a putovali vesmírem, ale osvobodili se. Výborný Christopher Reeve v roli Supermana exceluje a je velmi sympatický až skoro dokonalý. Postava Lexe Luthora ustoupila trochu do pozadí, ale Gene Hackman je v té roli opět výborný a má opět skvělé hlášky. Dále pak se tady utvořil skvělý pár Superman a Loise a mezi nimi to parádně jiskří. Akční scény jsou ještě vymakanější než v prvním filmu a herecké výkony a příběh celkově stoupli o stupínek výše. Změnu režiséru během filmu prakticky ani nepoznáte. Jediné co mi vadí je opět zase ta až moc pohádkovost filmu. Takže 4 hvězdy. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Pro mě srdcovka z dětství. Pro mě lepší a zajímavější než pěkný první díl. Stejně dobrá režie, hudba, herci. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný. Právem nestárnoucí klasika, která jistě zaujme i milovníky současné kinematografie. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie by som dal aj 4*,ale prikláňam sa k 3* čistým a jednoznačne zaslúženým.Bohužial ako to už u filmových dvojok býva,aj druhý Superman je horší,než jeho predchodca.Efekty sú už dnes pomerne zastarané,ale keď si zoberiem,že film má už 30 rokov,tak klobúk dole filmári.Naozaj poctivá jazda od začiatku po samotný konec.Hlavne tá bitka v Metropolis pri konci filmu je super,super a ešte raz super.Ako fanda komiksov priznávam,že je film už dnes dosť naivný a bežný konzument by tomuto filmu povedal,že je to ,,BLBOSŤ".Ten,kto hovorí,že je tento film blbosť,nedokáže ani oceniť tú snahu a fakt,že v dobe premiéry to musela byť pecka,na základe čoho vznikla aj nepríliš vydarená trojka.Lois a Clark boli opäť ako majú byť.Gene Hackman je Lex Luthor zasa správne nechutný a podlý,tak ako to má byť.Príbehovo je tento diel slabší než prvý,ale v akcii je zasa lepší.A vždy ma úplne dostanú bohovské úvodné aj záverečné titulky s bohovským soundtrackom od hudobného skladateľa Johna Williamsa.A dá sa povedať,že hudobný motív je naozaj veľmi charakteristický pre Supermana,rovnako ako pre Indyho jeho,alebo pre SW filmy(zvláštne,všetky sú od Williamsa)/(samozrejme ich je ešte oveľa viacej).Lester a Donner,režisérske duo u Supermana II rozhodne nijako tento film nezmrvili,stále ma to baví a aj dnešné filmy im majú čo závidieť.Keď to všetko zrátam,vznikne z toho ľahký nadpriemer,ktorému 70% pasuje.U mňa to je za:65% ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)
  • V tomto, rovnako ako aj v predchádzajúcom filme, môžeme sledovať určitú kresťanskú symboliku. Superman (Christopher Reeve) bol podobne ako Ježiš poslaný svojím otcom na Zem. Loď, v ktorej priletí, má tvar hviezdy, takže pripomína Betlehemskú hviezdu. Vykázanie Zoda a jeho spoločníkov z planéty Krypton sa potom podobá vyhnaniu Diabla a démonov z neba. Mladý Superman je zase školený svojím otcom v odľahlej polárnej oblasti, čo môže poukazovať na Kristov pobyt na púšti predtým, než nastúpil na cestu Učiteľa. Keď sa traja zločinci z Kryptonu dostanú na Zem, generál Zod (Terence Stamp) chodí po vode, rovnako ako Ježiš. Ursa (Sarah Douglas) je zase pohryznutá hadom, no ona ho len zahodí a spáli, čo zase urobil apoštol Pavol. Ďalší zaujímavý detail je Supermanovo rodné meno Kal-El. To v hebrejčine znamená Hlas Boží. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama