Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy Hobbs byl mladým, nadějným baseballovým hráčem. Se svou podomácku vyrobenou pálkou se probojoval téměř na vrcholek slávy. Ale neznámá tajemná žena a nešťastná hra osudu nečekaně ukončily jeho kariéru. Uplynula léta, všichni na něj zapomněli, ale on se vrátil. Objevil se jako hráč jednoho z posledních klubů tabulky a chce všem předvést, že o svůj přirozený talent ještě nepřišel. Ale možná už je příliš pozdě... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Baseball není úplně můj nejoblíbenější sport. Vlastně bych ho viděl na té nejspodnější hranici v seznamu sportů, které mám rád. Nicméně tenhle film je tak dobře natočenej, že se nejde do Roberta Redforda nezakoukat. Jemu to štěstí prostě přejete od začátku do konce. A jestli jsou sportovní filmy i o sympatičnosti hlavní postavy, tak Roy Hobbs to zvládá s naprostým přehledem. A je vlastně úplně jedno, že baseball jde úplně mimo mě. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Tohle se Redfordovi vážně povedlo. Je to sice přesně podle pravidel (nevede se nevede se, nakonec hudba, zpomalený záběr a povedlo se). Redford je přesvědčivý a sympatický. Kim Basingerová je nepříjemná, což plní úlohu a na Glenn Closeovou je tentokrát příjemný pohled. Musím se zmínit o jedné z prvních rolí Michaela Madsena. Ujde. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevidel som trailer a nečítal som obsah, takže ma prekvapivý zvrat krátko po začiatku filmu šokoval. Po skoku v čase o x rokov dopredu už ale film postupuje podľa klasických klišé tohto žánru a s ničím zaujímavým sa nevytasí. No a samotný príbeh hlavného hrdinu ma nestrhol natoľko, aby som si vo finále obhrýzal od nervozity nechty na rukách a nohách. Dĺžka mojich nechtov ostala nezmenená. Z časti za to môže aj samotný Redford, ktorého dvakrát nemusím. Do tej úlohy tvrdohlavého zadubenca, ktorý si ide za svojím bez ohľadu na pikle zloduchov v pozadí alebo svoj zdravotný stav, by sa hodil môj obľúbenec Costner. Ale toho skvelé baseballové filmy ešte len čakali. Z vedľajších postáv ma ešte zaujal Madsen ako namyslená hviezda a skon aký postihol jeho postavu v tomto filme by nevymyslel ani Tarantino. Výsledkom je taká solídny štandard na jedno pozretie. Z baseballových filmov mám iných favoritov. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok ma tak neoslnil, aj keď som to čakal a veľmi chcel. Možno v tom bola tá chyba. Remeselne je to za pětku, ale film je jedno veľké klišé a oproti ostatným podobne ladeným snímkom ( myslím štýlovo a nie dejovo ), akosi neobstojí. Je však akousi kinematografickou povinnosťou mať tento film rado, pretože je to milá starosvetská zábava, ktorou 80. roky oplývali. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

O filmu již bylo téměř vše řečeno. Nebudu se opakovat a trumfovat kolegy s chválou. Je to výborný film, Redford exceluje, výborně obsazen i ostatními hvězdami, ikdyž tyto tam nemají až tolik prostoru. Jejich úlohy jsou jakoby doplňující báječného Redforda. On byl opravdu "přirozený talent". (Myslím jako herec). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco filmový Roy Hobbs (Robert Redford) čekal 16 let po postřelení na svou další příležitost a zřejmě musel sportovní kariéru ukončit, jeho předloha Eddie Waitkus se vrátil ke sportu už rok po svém těžkém zranění. Jeho návrat byl dokonce oceněn cenou pro nejlepší baseballový comeback roku 1950. Hrál pak až do roku 1955 a zemřel v roce 1972 na rakovinu. (Tonula)
  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)
  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama