Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy Hobbs byl mladým, nadějným baseballovým hráčem. Se svou podomácku vyrobenou pálkou se probojoval téměř na vrcholek slávy. Ale neznámá tajemná žena a nešťastná hra osudu nečekaně ukončily jeho kariéru. Uplynula léta, všichni na něj zapomněli, ale on se vrátil. Objevil se jako hráč jednoho z posledních klubů tabulky a chce všem předvést, že o svůj přirozený talent ještě nepřišel. Ale možná už je příliš pozdě... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ako univerzálny športový antitalent nemám k športovým filmom kladný vzťah. S baseballom som na tom ešte horšie, pretože po niekoľkých neúspešných pokusoch sa už ani nesnažím pochopiť zmysel a pravidlá tejto hry. Nemôžem preto popierať istú predpojatosť. Na strane pozitív je Barry Levinson, podpísaný najmenej pod dvoma špičkovými filmami (Rain Man a Vrtieť psom), hrajú v ňom viacerí výborní herci a dokonca aj od autora predlohy (Bernard Malamud) som kedysi čítal Kto opravuje. A tak najväčším problémom bola pre mňa uveriteľnosť filmu. Okrem nepravdepodobných odpalov mi azda najviac prekážal Robert Redford, ktorému v čase nakrúcania tiahlo na päťdesiatku a vierohodne hrať tridsiatnika by mohol iba na záberoch z diaľky. Ale inak pohodový film, pri ktorom som ani príliš nevnímal jeho dvojhodinovú stopáž. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Moc mě mrzí, že jsem film neviděl film v roce 1984... Když jsem si ho nyní jako milovník sportovních dramat sehnal, nepoložil mě příběh ani z poloviny tak jako např. Hra snů. Ke kladům můžu rozhodně připsat ucházejícího Redforda nebo hned několik perfektních záběrů. Jinak příběh jako celek není vůbec špatný, zápletky rostou, pozvolně gradují a je se na co dívat. Nevyčítal bych předvídavost děje v tom smyslu, že v poslední vteřině odpálí Roy Hobbs homerun, protože si myslím, že léta páně 84 ještě kluci filmařský netušili, že právě těhlech finišů bude mít většina lidí plný kecky... Ale když poberu všechny dojmy co mě po shlédnutí opanují, hodnotím film 85 procenty s tím, že do mýho TOP 10 sportovních filmů (v profilu) se Natural neprobojval. ()

Reklama

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Český dabing tohohle filmu je neuvěřitelně tragický. // Filmové chyby co deset minut ve společnosti velmi udondané herecké kreace všech zůčastněných, to je dost skličující.// Na oltář efektnosti bylo tentokrát přineseno příliš (rozbité osvětlení, nekonečná sluneční kontra, vztah Roye s kluky) // Nejhorší Levinsonův film? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Redford jako Roy Hobbs, který na stará kolena jde dělat kariéru baseballisty do New Yorku se svou pálkou Wonderboy vyřezanou ze stromu zasaženého bleskem. Trochu sice nesedí ty věkový brejkule hlavního hrdiny a jeho představitele, ale jinak je to asi nejlepší film z prostředí baseballu .... teda vlastně si nějak nevybavuju, že bych někdy viděl jiný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemný športový film, ktorý, ako každý správny športový film, vlastne skoro vôbec nie je o športe. Scén, odohrávajúcich sa na štadióne, je relatívne málo, no hoci sú slušne nakrútené, európsky divák asi bude zmätený z baseballu, ktorému, vraj, rozumejú iba Američania. Ja mu nerozumiem vôbec, ale vďaka výbornému hereckému obsadeniu mi to neprekážalo. Hlavným hromozvodom je samozrejme charizmatický tajomný Robert Redford, ktorý na svoj vek rozhodne nevyzerá (uveríte, že v čase nakrúcania mal už takmer 50 rokov? Lebo ja nie.). Ale určite je fajn aj zasa raz výborný Richard Farsworth (neskôr sa s Redfordom stretol bohužiaľ už len v HAVANE) a ostatní (Closeová, Basingerová, Joe Don Baker, Madsen, Starr, Brimley, Duvall) Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/163326/Prirodzeny-talent-80.html ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco filmový Roy Hobbs (Robert Redford) čekal 16 let po postřelení na svou další příležitost a zřejmě musel sportovní kariéru ukončit, jeho předloha Eddie Waitkus se vrátil ke sportu už rok po svém těžkém zranění. Jeho návrat byl dokonce oceněn cenou pro nejlepší baseballový comeback roku 1950. Hrál pak až do roku 1955 a zemřel v roce 1972 na rakovinu. (Tonula)
  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)
  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama