Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 095)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rain Man. Legenda, která dokáže chytit za srdce i po tolika letech a nechá se vás vcítit do odlišného světa autisty, ale i jeho bratra, který problémy s tím spojené musí snášet. Nic dalšího netřeba dodávat. Každý správný filmový fanoušek už film dávno viděl...nyní jsem mezi nimi i já. I já již mohu jen obdivovat, popřípadě vychutnávat mimo jiné Zimmerův debut či fantastický výkon oscarového Dustina Hoffmana...95% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol doják, ako sa patrí. Dráma neutopená v sentimente - čo mi však pri iných filmoch ani zďaleka nevadí - a od diváka si chvíľami drží primeraný odstup. Neukameňujte ma za to, že zbožňujem Toma Cruisa, ktorý svoju úlohu materialistického sebca zahral naozaj skvelo a k Hoffmanovi ako duševne chorému autistovi sa ani netreba zvlášť vyjadrovať. Hans Zimmer komponuje jeden z najlepších soundtrackov a trojdňový zájazd ,,americkou púšťou" mi imponoval od začiatku až do konca. Krása. 90% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Až moc se tady vše soustřeďuje na Dustina Hoffmana a ten ujde, ale Tom Cruise je mu zde překvapivě důstojným partnerem, a vůbec se vedle Hoffmana neztratí. Film je podle mě hodně přechválený a v konečném výsledku na mě působil prázdně, střihačovy nůžky v některých scénách až moc zahálely a nuda se dostavovala víc, než bylo zdrávo. Opět přechválený film. 40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonaly drama, ktery je ale vypraveny docela s lehkosti a casto i s humorem, takze je celej film paradne sviznej a porad zajimavej. Jinak o pribeh ani tak moc nejde, takovy variace na udobrovani rodiny uz tu byly k videni vickrat, tenhle film stoji hlavne na vykonu Dustina Hoffmana, kterej hraje naprosto genialne, az je misty otravnej, coz k roli ale patrilo. No a Tom Cruise mu zdatne sekunduje. Jeden z Barryho nejlepsich snimku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ronald Bass, Barry Morrow .. Dustin Hoffman samozřejmě podává excelentní výkon ve výtečném příběhu, ale mladý Tom Cruise sekunduje velmi zdatně, což musím taktéž zdůraznit. Film mého srdce a určitě nej životní počin od Barry Levinsona. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (61)

  • Postava Raymonda Babbitta (Dustin Hoffman) byla inspirovaná skutečným autistou Kimem Peekem, kterého scenarista Barry Morrow potkal v roce 1986. Když pak v roce 1989 Morrow vyhrál Oscara za nejlepší scénář, daroval ho Peekovi. (Specs)
  • Natáčelo se od 2. května do 28. července 1988 v Kalifornii, Kentucky, Ohiu, Indianě, Nevadě a v Oklahomě. (Varan)

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno